Αχαϊα

Πάτρα:Είχε σαπισμένο πόδι αλλά επιχείρησε να αποδράσει στα Μποζαϊτικα!

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Δεν είδε το φως της δημοσιότητας, ωστόσο υπήρξαν μάρτυρες που το επιβεβαιώνουν.

Ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν γινόταν μεταφορά κρατουμένων των φυλακών Αγίου Στεφάνου στο Νοσοκομείο Ρίου. Όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, το ασθενοφόρο συνόδευε περιπολικό της αστυνομίας. Ξαφνικά και ενώ το ασθενοφόρο είχε σταματήσει στο φανάρι της Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου πριν τα Μποζαϊτικα, Εκπληκτοι όσοι είχαν επίσης σταματήσει στο φανάρι, είδαν την πίσω πόρτα του ασθενοφόρου να ανοίγει και από μέσα να πετάγεται ο κρατούμενος! Η κατάσταση της υγείας του ήταν άθλια αφού όπως μας είπαν, το ένα του πόδι ήταν στην κυριολεξία… σαπισμένο! «Φαινόταν λες και είχε γάγγραινα και μάλιστα σε βαριά κατάσταση» δηλώνει στον «Κόσμο» οδηγός άλλου οχήματος που είχε σταματήσει ακριβώς δίπλα από την πίσω πόρτα του ασθενοφόρου. Ο κρατούμενος προσπάθησε να τρέξει και τότε οι αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό, τον απείλησαν με τα όπλα προτεταμένα, κι εκείνος δεν συνέχισε την απόπειρά του να δραπετεύσει!

Το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, ωστόσο οι διερχόμενοι έζησαν… Χολιγουντιανές σκηνές. Εκείνο ωστόσο που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου. «Πολύ φοβάμαι ότι ίσως απαιτείτο ακρωτηριασμός του ποδιού, τόσο χάλια ήταν»  περιέγραψε ο ίδιος οδηγός.

Ο κρατούμενος οδηγήθηκε εκ νέου στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Αγνωστη παραμένει η τύχη του (σε σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε)!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σημειώθηκε και άλλη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου που επίσης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Επρόκειτο για Γεωργιανό, 30 ετών, ο οποίος αποπειράθηκε να αποδράσει και μάλιστα είχε ήδη καταφέρει να «περάσει» στη λεγόμενη «νεκρά ζώνη» του σωφρονιστικού καταστήματος. Ωστόσο οι υπάλληλοι αντιμετώπισαν το συμβάν με ψυχραιμία και αμεσότητα και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον κρατούμενο και να τον μεταφέρουν εκ νέου στο σωφρονιστικό κατάστημα!

http://patrastimes.gr/

Όλη η επικαιρότητα