Αχαϊα

Πάτρα: Τελευταία πράξη στη δίκη “Μπακάρι” – Μάχη συνηγόρων και μετά η έδρα

Ακούστε το άρθρο

Στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να παιχθεί η τελευταία πράξη, στη δίκη για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, μετά από μια μαραθώνια αλλά υποδειγματική ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε δύο μήνες, οδηγείται επιτέλους, στην έκδοση της απόφασής του.

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Ελληνα μπάρμαν.

Ο πατρινός δικηγόρος Παναγιώτης Κοραντζόπουλος χαρακτήρισε άδικη και υπερβολική την δίωξη σε βάρος του εντολέα του, τόνισε ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεν στοιχειοθετείται, παρά μόνον η θανατηφόρα σωματική βλαβη, από την οποία προέκυψε ο θάνατος από αμέλεια. Εκανε αναφορά σε προανακριτικές ελλείψεις και σε σημαντικούς μάρτυρες που λείπουν από τη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή του εντολέα του στην υπόθεση ήταν συγκυριακή και είχε παρακολουθητικό χαρακτήρα.

Ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Γκαβέλας, είπε ότι το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι ένα κυρίαρχο αποδεικτικό μέσο σε αυτή τη δίκη και από την εξέτασή του καρέ – καρέ, η υπεράσπιση απέδειξε ότι, εν τέλει, ο Έλληνας μπαρμαν δεν είχε καμία επαφή με το θύμα, και ως εκ τούτου, καμία ουσιώδη συμβολή στο θανατηφόρο αποτέλεσμα.

«Ο εντολέας μου είναι συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα αυτό, είναι σοκαρισμένος απ’ ό,τι εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του, θεωρεί όμως ότι δεν έχει συμβάλει αιτιωδώς στο συμβάν του θανάτου του Αμερικανού υπηκόου, και ότι πραγματικά, ως ο μοναδικός Ελληνας υπήκοος κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση, έμπλεξε στις συμπληγάδες πέτρες της Αμερικανικής και της Σερβικής Πρεσβείας», δήλωσε ο κ. Γκαβέλας.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, που υπερασπίζεται τον Αγγλο υπήκοο και πρώτο εκ των κατηγορουμένων, σημείωσε ότι μια πολύ μεγάλη και δύσκολη υπόθεση φτάνει στο τέλος της. «Στις 22 του μηνός θα έρθει ο επίλογος αυτής της ιστορίας, και θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι, όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από άτομα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Νομίζω ότι η ενδεδειγμένη μορφή, θα ήταν θανατηφόρες σωματικές βλάβες, διότι κανείς δεν μπορούσε να ξέρει, όταν έριχνε μια γροθιά ή μια κλωτσιά, ότι αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιήσει έναν πάρα πολύ σπάνιο μηχανισμό σε ιδιαίτερα σημεία στην βάση της κεφαλής (του θύματος). Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί για άλλη μια φορά στο ύψος της και δεν θα χρειαστεί να πούμε το ”God bless America”».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα