Πατρινό καρναβάλι: Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για αποφυγή επεισοδίων μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών

Share

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο με στόχο να αποφευχθούν επεισόδια που ενδέχεται να σημειωθούν ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο καρναβάλι της Πάτρας, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (25/2) είναι προγραμματισμένο το «αιώνιο ντέρμπι» στο Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με το achaianews.gr, η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων συμπίπτει με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων.

Έτσι, το «μαρκάρισμα» της Ασφάλειας Πάτρας στα στέκια οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων, στην Πάτρα, θα είναι πολύ στενό προ, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.

Ειδικότερα, θα δοθεί έμφαση στη λήψη «αθέατων» μέτρων επιτήρησης συγκεκριμένων προσώπων, που στο παρελθόν έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε επεισόδια ή έχουν λάβει μέρος σε «καταδρομικές» επιθέσεις σε βάρος Γραφείων που διατηρούν οι Σύνδεσμοι Οπαδών, αλλά και σε κάψιμο οχημάτων, σπάσιμο βιτρινών καταστημάτων κ.λπ.

Οι εντολές στους αστυνομικούς είναι σαφείς: «Μηδενική ανοχή και αντιμετώπιση κάθε απόπειρας, για φασαρίες εν τη γενέσει τους, για να αποτραπεί η συνύπαρξη οπαδών με καρναβαλιστές και επισκέπτες…».