Ανακοινώσεις Patrisnews

Το patrisnews γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας!!

Ακούστε το άρθρο

Ιστορία

To patrisnews.com ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 ως η διαδικτυακή έκφραση της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», β’ αρχαιότερης καθημερινής εφημερίδας στην Ελλάδα, με έδρα τον Πύργο Ηλείας.
Λίγους μήνες αργότερα η ιστοσελίδα έθεσε τον μεγαλεπήβολο στόχο να γίνει η πρώτη που θα υπερβεί τα σύνορα ενός νομού και θα διευρύνει γεωγραφικά την ειδησεογραφία της. Υπό αυτό το πρίσμα, τέθηκε η στόχευση να γίνει η κορυφαία ενημερωτική πύλη της Πελοποννήσου, με έμφαση στο «τρίγωνο» Ηλεία-Αχαΐα-Μεσσηνία.

Σήμερα 7 χρόνια μετά

το patrisnews, έχει σταθεροποιηθεί σε άνω των 20.000 επισκέψεων την ημέρα, με σχεδόν 15.000 διαφορετικούς χρήστες και περίπου 47.000 προβολές σελίδων. (πάνω από 1.300.000 προβολές σελιδών το μήνα)

 Η ιστοσελίδα του patrisnews είναι εύκολα προσβάσιμη από όλα τα κινητά και τα browsers.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνώστη, το patrisnews έχει λάβει υπόψιν κάθε πιθανή ανάγκη για πρόσβαση του αναγνώστη σε ειδήσεις της ιστοσελίδας. Η σελίδα (web) του patrisnews σχεδιάστηκε από επαγγελματία γραφίστα και ελέχθητε από έμπειρο επιστήμονα που ερεύνησε τη σελίδα μας σε διπλωματική εργασία που είχε θέμα Technological characteristics and tools for web media companies in Greece. Σύμφωνα με την έρευνα, το patrisnews ήταν τόσο μπροστά στη συμβατότητα με τα θέλω του αναγνώστη, όσο αρκετές ιστοσελίδων πασίγνωστων πανελλαδικών μέσων δεν μπορούσαν να φτάσουν.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, πλέον, στην ενημέρωση του κοινού παίζουν οι συσκευές smartphones και tablets, με τα πρώτα να αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο για την ανάγνωση ειδήσεων όντας –παράλληλα- πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωσή τους παρά να επισκεφτούν μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις που επικρατούν, το patrisnews δημιούργησε όμορφες, σύγχρονες και μοντέρνες εφαρμογές/applications για τους χρήστες που διαθέτουν/χρησιμοποιούν smartphone και tablet συσκευές. Έδωσε έτσι το περιθώριο στους χρήστες με έναν ιδιαίτερα χρηστικό τρόπο να μπορούν να έχουν άμεση και γρήγορη ειδησεογραφική ενημέρωση. Οι δυνατότητες που υπάρχουν στα applications είναι: ανάγνωση ειδήσεων ανά κατηγορία, αυτόματο καρφίτσωμα αγαπημένων κατηγοριών που διαβάζει ο κάθε αναγνώστης, κοινοποίηση άρθρων στα social media, like άρθρων στα social media και αποστολή σχολίων – εμαιλ. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το κορυφαίο περιφερειακό διαδικτυακό μέσο και η εφαρμογή για την  αποστολή push notification άρθρων στα smartphones που έχουν κατεβάσει το application. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του patrisnews ενημερώνει άμεσα τους φίλους του στα έκτακτα συμβάντα.

Στο ενδυνάμωμα της κοινωνικοποίησης του patrisnews στην ψηφιακή κοινότητα καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν και τα social media. Η σελίδα του patrisnews στο facebook διαθέτει περίπου 40.000 φίλους, αριθμός από τους υψηλότερους που συναντά κανείς, όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε Πανελλαδικό επίπεδο!

me Νέα εμφάνιση απο το 2017

Το βραβευμένο πλέον για τις καινοτόμες υπηρεσίες του (Best Innovative Service BRONZE) , για την εύχρηστη εμφάνισης του (Best Home Page BRONZE) αλλά και για την αποδοτικότητα προς τους διαφημιζόμενους (Best Content Marketing BRONZE), patrisnews.com, συνέχισε να εφαρμόζει έρευνες και αλλαγές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα αυτή τη φορά είναι ένα site καθαρό, ευανάγνωστο, φιλικό, εύχρηστο, με σωστή τοποθέτηση για την ξεκούραστη προβολή άρθρων και διαφημίσεων.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σημαντική διάκριση για το  www.patrisnews.com, εδραιώνοντας τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα περιφερειακά sites σε πανελλαδικό επίπεδο, ήταν η κατάκτηση του αργυρού βραβείου Digital Media Awards το 2015 στη νεοσύστατη κατηγορία τοπικών μέσων ενημέρωσης (Local News Sites) που διοργάνωσε το περιοδικό «Marketing Week» της «Boussias Communications» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών  ψηφιακών εκδόσεων και μέσων.

Φέτος, η κορύφωση ήρθε με τα 7 βραβεία που απέσπασε το patrisnews.com
στα Regional Media Awards τα οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά η «Boussias Communications» με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) της Ελλάδας.

  • Integrated Reporting (Text – Photo – Audio) SILVER
    Patrisnews.com: Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
  • Best Home Page BRONZE
    Patrisnews.com: Συνδυασμός απλότητας  και συγκροτημένης πληροφόρησης
  • Best Innovative Service BRONZE
  • Best Content Marketing BRONZE
  • Best Online Community GOLD
  • Patrisnews.com: Ενδυνάμωση της κοινωνικοποίησης στα social media & μέσω του site
  • Website BRONZE
  • Tablet & Smartphone GOLD

Σήμερα το Patrisnews.com έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία ενημερωτική πύλη της Πελοποννήσου, καλύπτωντας την ειδησεογραφία τριών Περιφερειών (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά), και θέτοντας ως επόμενο στόχο την ανάδειξη της ζωής και της δράσης των Ελλήνων της Ομογένειας, καθώς ήδη έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η πρωτιά του patrisnews επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις της ιστοσελίδας alexa.com, όπου κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε sites περιφερειακών εφημερίδων, αφήνοντας πίσω ιστοσελίδες που έχουν έδρα μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Λάρισα.

Για το Patrisnews.com  αποτελεί μία ακόμα επιβράβευση, ίσως τη σπουδαιότερη, για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει το έμψυχο δυναμικό του, ώστε να προσφέρει έγκυρη, έγκαιρη και πολυεπίπεδη ενημέρωση με ποιότητα και σεβασμό προς τους επισκέπτες-αναγνώστες του.

Όλη η επικαιρότητα