Αχαϊα

Πατρών – Πύργου: Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας – Τι εξετάζει η αστυνομία

Ακούστε το άρθρο

«Φως» στην τραγωδία που σημειώθηκε στην Πατρών Πύργου προσπαθεί να ρίξει η αστυνομία. 

Οι δύο εκπαιδευτικοί που κάθονταν στα πίσω καθίσματα, κατέθεσαν ότι κοιμούνταν την ώρα που έγινε το τροχαίο και ξύπνησαν μόνο από τον θόρυβο που άκουσαν προφανώς όταν το αυτοκίνητο ξεφεύγοντας από την πορεία του προσγειώθηκε σε παράδρομο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κοιμόταν και ο συνοδηγός Νίκος Ρόδης που έχασε τη ζωή του.

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, ο οδηγός του αυτοκινήτου που έχασε την ζωή του είχε κοιμηθεί ή έχασε τον έλεγχο του αμαξιού του, όταν προσπάθησε να αποφύγει κάποιο ζώο που παρουσιάστηκε στον δρόμο του, κάτι που ακούστηκε στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαγιάς όπου και μεταφέρθηκαν αρχικά οι δύο τραυματίες. Μία ακόμη πληροφορία που τίθεται προς συζήτηση είναι ότι το αυτοκίνητο για άγνωστο λόγω ακούμπησε την μπάρα του δρόμου, ο οδηγός δεν κατάφερε να συγκρατήσει το όχημα και τελικά αυτό πέρασε το κιγκλίδωμα, χτύπησε στην κολόνα και έπεσε στον παράδρομο. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως η καθηγήτρια που τραυματίστηκε και πλέον θα κάνει και χειρουργική επέμβαση, δηλώνει πως… δεν κατάλαβε καν πως έγινε  το τροχαίο αφού κοιμόταν, ενώ ο τέταρτος των επιβαινόντων στο μοιραίο ΙΧ Τάσος Μπούσιας δεν θέλησε να αναφερθεί στο πως έγινε το τροχαίο, αφού και ο ίδιος προφανώς δεν κατάλαβε τι συνέβη. Εκτιμάται πάντως ότι ακόμη και οι ειδήμονες της Τροχαίας πολύ δύσκολα τα ρίξουν «φως» στην τραγωδία.

Οι δύο καθηγητές που σώθηκαν, είχαν τις αισθήσεις τους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και επικοινώνησαν με τους δικούς τους όταν έγινε το τροχαίο, την ώρα που ήταν εγκλωβισμένοι, γνωρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους στα μπροστινά καθίσματα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: tempo24

Όλη η επικαιρότητα