Πατρών-Πύργου: Αναστολή πληρωμών και νέα ερωτηματικά…

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι τρεις ανάδοχοι των πέντε εργολαβιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, αφού από τις 11 Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά από τον ορισμό της νέας κυβέρνησης, ενημερώθηκαν εγγράφως ότι αναστέλλεται η χορήγηση προκαταβολών και οποιαδήποτε πληρωμή.

Παρότι τα μηχανήματα των συνεργείων τους και οι συνεργάτες τους (υπεργολάβοι) εξακολουθούν να δουλεύουν μέχρι και σήμερα, περιμένοντας τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για το μέλλον του οδικού έργου, εντούτοις το υπουργείο δεν δίνει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση των απαραίτητων ποσών, προκειμένου οι εργασίες να εκτελούνται απρόσκοπτα.

Μια εκ των εταιριών μάλιστα απέστειλε 2 εξώδικες δηλώσεις – προκλήσεις – διαμαρτυρίες, την πρώτη στις 16/10/19 (που αφορά στην μη πληρωμή της 1ης πιστοποίησης προκαταβολής) και την δεύτερη στις 16/10/19 ( που αφορά στην μη πληρωμή εκτός της 1ης πιστοποίησης προκαταβολής και στις τρεις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις εργασιών) , αναφορικά με την μη πληρωμή των λογαριασμών του έργου, που όμως δεν απέφεραν αποτέλεσμα, αφού η Διεύθυνση Οικονομικής διαχείρισης του υπουργείου υποδομών και μεταφορών δεν έδωσε κάποια απάντηση και παράλληλα αρνείται την πληρωμή για τα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Αυτό προκαλεί την οικονομική ασφυξία των εταιριών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση αυτή την στιγμή για την συνέχιση των εργασιών.

Καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν

Μέχρι σήμερα οι ανάδοχοι δεν έχουν λάβει καμία νέα ενημέρωση και φυσικά δεν έχουν ειδοποιηθεί το πότε και αν θα πάρουν χρήματα με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Μάλιστα, έχουν υποβάλει λογαριασμούς πληρωμής για εργασίες που εκτέλεσαν από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Οι λογαριασμοί ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, αλλά ούτε και αυτοί πληρώθηκαν λόγω του προαναφερόμενου εγγράφου.

Οι πληρωμές που έχουν «παγώσει» είναι για τα πέντε τμήματα του αυτοκινητόδρομου που έχουν ανακηρυχθεί ανάδοχοι και συγκεκριμένα : Αμαλιάδα-Δουναίικα (τμήμα 2), Σαγαίικα-Βάρδα (τμήμα 5), Κάτω Αχαΐα-Σαγαίϊκα (τμήμα 6), ανισόπεδος κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής – Κάτω Αχαΐα (τμήμα 7), Μιντιλόγλι-ανισόπεδος κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής (τμήμα 8).

Δυστυχώς το έργο Πάτρα – Πύργος αυτή την στιγμή είναι στον … αέρα και θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει άμεσα κινήσεις για να ξεμπλοκάρει, προκειμένου αυτός ο τόπος να πάψει να θρηνεί συνεχώς θύματα σε έναν δρόμο καρμανιόλα!