Πατρών-Πύργου: Έκπτωση για την 8η Εργολαβία

Έκπτωτη κήρυξε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την εταιρεία GD Infrastrutture, ανάδοχο στην 8η εργολαβία του Πάτρα-Πύργος από το Μιντιλόγλι μέχρι την ΒΙΠΕ.

Πρόκειται για τμήμα του έργου που έχει απασχολήσει με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της αναθέτουσας αρχής και της εταιρείας.

Η απόφαση του υπουργείου προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας η οποία εξέδωσε δελτίου τύπου στο οποίο χαρακτηρίζει τις πράξεις του υπουργείου «υπέρμετρα εχθρικές και καταχρηστικές» και δηλώνει πως ότι θα αντιδράσει και πάλι με ένδικα μέσα.

Με την απόφαση  αυτή  του  πρόεδρου του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής  Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται την ανησυχία  όλων, ότι το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου πρέπει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και κυρίως  χρονοδιαγράμματα , μέχρι την ολοκλήρωση του.

Η συγκρατημένη  αισιοδοξία που υπήρχε μετά τις  ανακοινώσεις του Υπουργείου ,  φαίνεται να μετατρέπεται σε ανησυχία για την πορεία του έργου, αφού ο κ Εμφιετζόγλου δεν δείχνει διατεθειμένος να οπισθοχωρήσει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η «κόντρα» μεταξύ «Μηχανικής» και Υπουργείου, φαίνεται ότι θα οδηγήσει το έργο σε νέες  καθυστερήσεις και χιλιάδες πολίτες της περιοχής μας και όχι μόνο, να αναμένουν επί ματαίω  έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.