Αχαϊα Ηλεία

Πατρών-Πύργου: Πάει για μετά το 2023 η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου

Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση πέραν του 2023, γιατί έτσι όπως είναι το έργο, σας βεβαιώνω ότι δεν θα γίνει μέχρι τότε». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και στον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε.

Ο κ. Καραμανλής, εξαπέλυσε αιχμές κατά του προκατόχου του, Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι «βρήκαν έτοιμα έργα από τον Σαμαρά το 2014 και τα έσπασαν σε οκτώ κομμάτια για να βοηθήσουν τους δικούς τους φίλους. Και επειδή μερικοί πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος και μας κουνούν το δάκτυλο, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί διότι δεν έχουμε απαντήσει ακόμα. Αμα ξετυλίξουμε το κουβάρι του Πάτρα – Πύργος θα γελάσουν όλοι οι πικραμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει παγώσει με εντολή της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, κατ΄αρχάς με αναστολή των προκαταβολών για την έναρξη των έργων στα πέντε από τα οκτώ κομμάτια του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα