Αχαϊα Ηλεία

Πατρών – Πύργου: «Πόσους νεκρούς ακόμη θα θρηνήσουμε;» – Έγγραφο Ναμπίλ στον Σπίρτζη

Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην κατ’ ευφημισμόν Εθνική οδό, την καρμανιόλα Πατρών Πύργου,  είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Ηλείους.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ένας από τους δημάρχους που γίνεται αποδέκτης δυσαρέσκειας και ανησυχίας από εκαντοντάδες κατοίκους που υποχρεώνονται να παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους κινούμενοι σε αυτή την καρμανιόλα,  απέστειλε προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και ζητά επιτέλους να ξεκινήσει  η έναρξη κατασκευής της Ολυμπίας οδού.

«Δεν ιδρώνουν τα αυτιά τους»

«Δυστυχώς στην Αθήνα “τα αυτιά τους δεν ιδρώνουν”. Στην Ηλεία όλοι όσοι κινούμαστε στην καρμανιόλα Πύργου Πατρών, κινδυνεύουμε. Πρέπει οι αρμόδιοι να το καταλάβουν. Τις τελευταίες μέρες θρηνήσαμε σε ένα τροχαίο δυστύχημα τέσσερις νεκρούς! Επιτέλους, δεν συγκινείται κανείς; Πόσους νεκρούς ακόμη θα θρηνήσουμε; Τι πρέπει να κάνουν οι Ηλείοι;». Με τα λόγια αυτά ξεσπά μέσω της «Πατρίς»  για την κατάσταση του δρόμου που σκοτώνει καθημερινά ανθρώπους, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και συνεχίζει: «Ο δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ευελπιστώντας πως θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν».

Το περιεχόμενο της επιστολής

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ημερομηνία 27 01 17, που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα η «ΠΑΤΡΙΣ»,  ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ αναφέρει τα εξής:

« Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε η υφιστάμενη χάραξη της ΝΕΟ Πατρών Πύργου  αποτελεί έναν δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας για την ασφάλεια των οδηγών. Αυτό αποδεικνύεται με τα πολλά τροχαία ατυχήματα και τα δυστυχήματα τα οποία συμβαίνουν δυστυχώς εβδομαδιαίως. Χαρακτηριστικά τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν συμβεί τρία θανατηφόρα δυστυχήματα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε συμπολίτες μας. Επίσης πρόκειται για έναν δρόμο μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου για την Ηλεία, τα νησιά Ζακύνθου και Κεφαλονιάς προς την Αχαΐα.

Γνωρίζοντας ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί τέσσερα τμήματα της νέας χάραξης και έχοντας ενημερωθεί  ότι μέχρι τον Μάιο του 2017 θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους όλων των τμημάτων παρακαλούμε όπως κατά το μέγιστο δυνατόν επισπευτούν και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των υπογραφών με τους αναδόχους και έναρξης της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο της χώρας μας αφού θα παρέχει μέγιστη ασφάλεια στους πολίτες της. Οι δημότες μας ανησυχούν και δικαίως και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της μεγάλης δυσαρέσκειας και ανησυχίας από τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον σκέφτονται να μετακινηθούν ακόμη και σε μικρές αποστάσεις λόγω της επικινδυνότητας της οδού. Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να εισακουστούν οι παρακλήσεις μας, διότι ζούμε καθημερινά με τον φόβο ενός νέου τροχαίου δυστυχήματος.»

Όλη η επικαιρότητα