Αχαϊα Ηλεία Χωρίς κατηγορία

Πατρών-Πύργου: «Τέρμα στα λόγια» είπαν και στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων», πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, με συμβολικό  αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ…

«Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Επιβάλλεται η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια» ήταν το κεντρικό μήνυμα που ακούστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία τόσο φορείς όσο και απλούς πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν για να εκφράσουν το αίτημα τους για κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς  αυτοκινητόδρομου.

Από τον Νομό μας στην κινητοποίηση συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και  ο αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος οι οποίοι στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του δρόμου, αφού ο Ηλειακός λαός δεν έχει άλλη υπομονή αλλά δεν αντέχει και να θρηνεί θύματα σε αυτό τον δρόμο «καρμανιόλα»

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος και διοργάνωσε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας, είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Όλη η επικαιρότητα