Παραπολιτικά

Παύλος Χρηστίδης: Η συγκινητική ανάρτηση για την Παλιοσπύρου

«Η Ιωάννα Παλαιοσπύρου είναι ηρωίδα γιατί μας δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου»
Ακούστε το άρθρο

Ανάρτηση για την εμφάνιση της Ιωάννας Παλαιοσπύρου και τη γενναιότητα με την οποία αντιμετωπίζει την περιπέτειά της, έκανε ο Παύλος Χρηστίδης.

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, που φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Αθήνας, έγραψε στο facebook:

«Προσπαθώ να φανταστώ πως είναι να ξυπνάς κάθε πρωί και να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλά σου να αγγίζουν τις ουλές.
Πως αυτοπροσδιορίζεσαι όταν έχει σπάσει το πιο αυτονόητο μέσο αυτογνωσίας: η εικόνα.

Η Ιωάννα Παλαιοσπύρου είναι ηρωίδα γιατί μας δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου. Είναι ηρωίδα γιατί μας ξαφνιάζει – ενδεχομένως ξαφνιάζει κι η ίδια τον εαυτό της. Ξαφνιάζει το γεγονός ότι δεν μετατράπηκε σε θύμα που επιζητεί την λύπηση αλλά πήρε τα γκέμια της ζωής της στα χέρια της και επιδεικνύει μια προσήλωση στην διαδικασία αυτογνωσίας της. Μια διαδικασία που οδηγεί τα βήματά της για να βγει από τα σκοτάδια στα οποία θέλησε να την καταδικάσει κάποια.

Δεν έμεινε σιωπηλή, δεν κρύφτηκε αλλά κάνει μια επίπονη διαδρομή στο φως. Δεν φοβάται να αντικρίζει τις πληγές της γιατί μόνο γνωρίζοντας τες καλά μπορεί να χτίσει ένα νέο αφήγημα ζωής.

Η Ιωάννα μας δείχνει πως καμία πληγή δεν γιατρεύεται αν δεν τη δει το φως, αλλά και το οτι οι ουλές δείχνουν ότι παλέψαμε με κάτι και νικήσαμε. Σεβασμός και θαυμασμός».

Όλη η επικαιρότητα