Ηλεία

ΠΔΕ: “Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις παιδικές δεξιότητες”

Ακούστε το άρθρο

Tην Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ολοκλήρωση της δράσης “Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις παιδικές δεξιότητες”, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επικεφαλή εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας.

Η εκδήλωση, όπως και το σύνολο της δράσης, εστιάζει στα θέματα παροχής συμβουλευτικής και ενημέρωσης για την ενδυνάμωση υποστήριξη των γονέων τους σε θέματα πρώιμης ανίχνευσης και υποστήριξης παιδικών δεξιοτήτων. Πρόκειται για μια δράση με επίκεντρο το παιδί (παιδοκεντρική αντίληψη) που στοχεύει να ενδυναμώσει και να αναδείξει τις παιδικές δεξιότητες σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Με δεδομένο ότι οι δεξιότητες ομιλίας, λόγου, επικοινωνίας κ.λπ. συσχετίζονται με την ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού και δυνητικά με τη μαθησιακή του πορεία, η συμμετοχή στις δράσεις ενημέρωσης έχει ως στόχο τη συμβολή και την εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών που μεταξύ άλλων δρουν αντισταθμιστικά στις κοινωνικές ανισότητες που προκαλούνται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ημερίδα για ενημέρωση των γονέων, με παράλληλες δραστηριότητες, έκθεση παιδικής ζωγραφικής και θεατρικό εργαστήρι-παιχνίδι για παιδιά.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί στις 20.30. Λόγω των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα επιτρέπεται, κατόπιν πρόσκλησης, μόνο σε γονείς και παιδιά που ήδη συμμετέχουν στα εργαστήρια και στις συνεδρίες της δράσης. Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας ζωντανά μέσω διαδικτύου από τη σελίδα facebook Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας ή στο κανάλι του youtube της MultiProductions(για όποιον δεν διαθέτει λογαριασμό facebook).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 26210-30087 & 6985893923 και στο  email: drasistebailias@gmail.com.

 

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα ομιλιών.

Όλη η επικαιρότητα