Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΠΔΕ: Ανεξαρτητοποίηση Παναγιώτη Μπράμου

Ο κ. Μπράμος στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ταξίδι του στην αυτοδιοίκηση συνεχίζεται, ενισχύοντας τα σενάρια που τον θέλουν, να συμπράττει με την παράταξη του νυν περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο», με επικεφαλής τον Γιάννη Λύτρα, έκανε γνωστή νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο περιφερειακό σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος.

Ο κ. Μπράμος στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ταξίδι του στην αυτοδιοίκηση συνεχίζεται, ενισχύοντας τα σενάρια που τον θέλουν, να συμπράττει με την παράταξη του νυν περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: 

Εκεί που η πολιτική του αποτελέσματος συναντά την ανάγκη του πολίτη και η απομάκρυνση από την παθογένεια του κεντροβαρικού συστήματος εξουσίας συναντά την ανόθευτη από ιδεολογήματα υπηρεσία στον πολίτη, γεννιέται η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτές οι γραμμές, περιγράφουν την οπτική μου για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τον λόγο για τον οποίο την υπηρέτησα και την υπηρετώ -θεωρώ- πιστά και αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια.

Η συνέπεια και ο σεβασμός απέναντι στην ψήφο των συμπολιτών μου Ηλείων, όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον οδηγό μου. Σε κάθε στιγμή της πορείας μου έως σήμερα, είτε ως διοίκηση -συμπολίτευση- με θέση ευθύνης, είτε ως αντιπολίτευση, μόνο κριτήριο αποτέλεσε το συμφέρον των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας. Κινήθηκα με κίνητρο αυτό και μόνο, αλλά και με πίστη σε ανθρώπους που ενήργησαν ή ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο.

Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση χειραφετημένη αλλά όχι χειραγωγούμενη. Χειραφετημένη μέσα από αγώνες για αποκέντρωση -που συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο-. Αλλά όχι χειραγωγούμενη από πολιτικές κεντρικής εξουσίας ή ιδεολογικούς αυτοεγκλωβισμούς, που εξυπηρετούν πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση την ίδια την αυτοδιοίκηση, δηλαδή τον ίδιο τον πολίτη.
Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την αυτοδιοικητική παράταξη, της οποίας έως σήμερα ήμουν μέλος, με απόλυτο σεβασμό στα μέλη της, όπως και στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η απόφαση μου αυτή είναι ανεξάρτητη από την αλλαγή του επικεφαλής και την απόλυτη εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω και θα συνεχίσω να τρέφω στο πρόσωπο ανθρώπων, με τους οποίους αγωνίστηκα πλάι πλάι για το καλό των πολιτών.

Όμως πολλές φορές στη ζωή, έρχονται στιγμές που οι προτεραιότητες αλλάζουν και είναι θεμιτό, όταν μιλάμε για δημοκρατία και πλειοψηφίες. Εξίσου θεμιτό είναι και το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει να μην αλλάζει προτεραιότητες, όταν αλλάζουν οι υπόλοιποι. Αυτή την επιλογή έκανα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο διατηρώ την αρχή που είχα σε όλη μου την πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Συνεχίζω λοιπόν αυτό το ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, εξασφαλίζοντας την προσωπική μου ελευθερία από ετεροπροσδιοριζόμενες προτεραιότητες, αλλά κυρίως διασφαλίζοντας την αγαστή συνεργασία και προσωπική σχέση με όλους τους συναδέλφους μου. Μην αφήνοντας εξωγενείς παράγοντες ή διαφορετικές προσεγγίσεις να αποτελέσουν λόγο προστριβής.

Εξάλλου, οι πολίτες έχουν ανάγκη από αντιπολίτευση, δημιουργική, ελεύθερη, χωρίς στεγανά και με υπερβάσεις, που οδηγούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και την ίδια την κοινωνία, μπροστά.

Στο χρόνο που μένει έως το τέλος της παρούσας θητείας, θα συνεχίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου με μόνο οδηγό τα παραπάνω. Αφού εν τέλει, αυτοδιοίκηση αυτό ακριβώς σημαίνει: Ελευθερία, δημιουργία, προσφορά.

Όλη η επικαιρότητα