Ελλάδα Οικονομία

ΠΔΕ: Δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στα μέλη του Δικτύου ΣΕΑΔΕ

Ακούστε το άρθρο

Για πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

«Στόχος μας να στηρίξουμε στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βαδίσουμε στο μονοπάτι της προόδου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας»  τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαϊμης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Αγγελική Καλαπόδη για τα νέα, ευέλικτα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και εκείνα που στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την είσοδο ανέργων γυναικών στο επιχειρηματικό πεδίο.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της δράσης REBRAIN GREECE Παντελής Νικολαϊδης  αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας που αφορά την επιστροφή ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό κι εξήγησε πως λειτουργεί για τις επιχειρήσεις η πλατφόρμα αναζήτησης στελεχών υψηλής εξειδίκευσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε επίσης το ευρωπαϊκό έργο CI-NOVATEC που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και ενός συστήματος διαχείρισης δεδομένων. Όπως εξήγησε η υπεύθυνη του έργου, Βίκυ Καραπάνου στις επιλεγείσες πιλοτικές περιοχές του έργου γίνεται  προσπάθεια αποτύπωσης της ικανοποίησης των επισκεπτών τους με τη χρήση ερωτηματολογίων και επεξεργασία των δεδομένων, με σκοπό την προαγωγή του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στα τουριστικά οικοσυστήματα.

Επίσης η Μαρίσα Αντωνοπούλου υπεύθυνη επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της “Action Finance Initiative” αναφέρθηκε σε μικροπιστώσεις που παρέχονται από τον φορέα, όπως επίσης τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευσης  που προσφέρονται δωρεάν προς  μικροεπιχειρηματίες και ανέργους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κλάδο των μεταφορών από την συντονίστρια της ομάδας εργασίας Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Όλη η επικαιρότητα