Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΠΔΕ: Επιτυχημένο το Διαδικτυακό Τοπικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο και Διαδικτυακό Εργαστήριο

Σστο πλαίσιο του έργου «Sustainable Heritage Management towards Mass Tourisme Impact thanks to aholisticuse of Big and Open Data- HERIT DATA/Αειφόρος διαχείριση τουριστικών ροών και των επιπτώσεών τους μέσω ολιστικής αξιοποίησης πολυπληθών και ανοικτών δεδομένων».
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Διαδικτυακό Τοπικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο και Διαδικτυακό Εργαστήριο.

Το Τοπικό Σεμινάριο και το Τοπικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Sustainable Heritage Management towards Mass Tourisme Impact thanks to aholisticuse of Big and Open Data- HERIT DATA/Αειφόρος διαχείριση τουριστικών ροών και των επιπτώσεών τους μέσω ολιστικής αξιοποίησης πολυπληθών και ανοικτών δεδομένων», του Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, για την ανάπτυξη ενός μοντέλου για τη διαχείριση βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού.

Στόχος του Τοπικού Σεμιναρίου ήταν η μεταφορά των αποτελεσμάτων του έργου σε τοπικούς και περιφερειακούς τομείς του τουρισμού, ενώ το Τοπικό Εργαστήριο είχε στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του έργου και την ενσωμάτωση αυτών στις τοπικές/περιφερειακές στρατηγικές.

Στόχος του έργου HERIT DATA είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου διαχείρισης του τουρισμού, το οποίο προάγει την βιωσιμότητα και την αειφορία των τουριστικών περιοχών, Παράλληλα, ανάμεσα στους στόχους είναι η μείωση των αρνητικών επιδράσεων και η ενίσχυση των θετικών επιδράσεων του τουρισμού σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο έργο στην πιλοτική δράση του έργου με 3 τουριστικούς προορισμούς (Αρχαία Ολυμπία, Ναός Επικούρειου Απόλλωνα και Λιμάνι του Κατάκολου), όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός για την μέτρηση των τουριστικών μεγεθών και η αξιοποίησή τους για την λήψη κατάλληλων στρατηγικών αποφάσεων.

Όλη η επικαιρότητα