Ηλεία

ΠΕ Ηλείας: Σύσκεψη για τον κοροναϊό – Τι ειπώθηκε

Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη επιτακτικής ενημέρωσης για την τήρηση των οδηγιών που εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες , στο μικρό Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου.

Ο  ίδιος, στην έναρξη της σύσκεψης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την άμεση ανταπόκρισή τους, τονίζοντας την ανάγκη για την διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στο νομό μας – λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε Ηλείους συμπολίτες μας – με σοβαρότητα, ψυχραιμία και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός, ο οποίος – όπως τόνισε – είναι κακός σύμβουλος σε κάθε τέτοια κατάσταση.

Εξήγησε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κατ’ επέκταση η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, λειτουργούν – ως οφείλουν – βάσει των κατευθυντήριων γραμμών που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένων και αυτών που δίνει το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στους οποίους και ανήκει ο συνολικός σχεδιασμός των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων, για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορονοϊου.

«Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορονοϊού, είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας. Και πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους, ότι αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, μπορούμε να θέσουμε σε σοβαρό κίνδυνο συνανθρώπους μας και κυρίως αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, έχουμε ήδη προχωρήσει σε προληπτική απολύμανση των ανελκυστήρων του Διοικητηρίου, ενώ σε όλους τους ορόφους και τις Διευθύνσεις έχουμε προμηθευτεί και τοποθετήσει μηχανήματα με αντισηπτικό υγρό απολύμανσης χεριών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των Διευθύνσεων της Υπηρεσίας μας που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού ή έχουν ύποπτα συμπτώματα, οι ίδιοι ή στενά συγγενικά τους πρόσωπα, θα  απουσιάζουν από την εργασία τους, δικαιολογημένα. Τέλος, έχουν ήδη ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα φιλοξενούνταν στο Συνεδριακό (μικρό και μεγάλο)του Διοικητηρίου», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ζήτησαν ενημέρωση για τους  πολίτες 

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τους, οι συμμετέχοντες ενημέρωσαν για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί στις υπηρεσίες τους, τόνισαν την ανάγκη για την απολύμανση δημόσιων κτιρίων και υπηρεσιών, ζητώντας και τη συνδρομή του κ. Αντιπεριφερειάρχη αρμοδίως, όπως και για την πραγματοποίηση μιας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Π.Ε Ηλείας για όλα τα παραπάνω, καθώς και για την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί, με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, για την αίτηση από τα αρμόδια Υπουργεία, λήψης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων για τον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες, λόγω της κατάστασης.

Ακολουθήστε τις οδηγίες  

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, τους κάλεσε να ακολουθούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο και να τηρούν όλους τους κανόνες ατομικής υγιεινής, ενώ σε όσους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να λειτουργούν βάσει των οδηγιών του οικογενειακού γιατρού, πριν απευθυνθούν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, όπως τονίστηκε και από τους εκπροσώπους των Ιατρικών συλλόγων.  Υπενθύμισε τέλος ότι, χθες Πέμπτη και σήμερα  Παρασκευή είναι σε ισχύ η οδηγία για την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για ακύρωση αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, εκδηλώσεις πολιτιστικές και συναθροίσεις, αλλά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ηλεία, στην Αχαΐα και στη Ζάκυνθο.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Δημήτρης Μποτζολής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Νικόλαος Κατσαρός και ο γεν. γραμματέας κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Τσαούσης και η αντιπρόεδρος κα Γιάννα Σταυροπούλου, οι αναπληρωτές Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σωτηρούλα Ασημακοπούλου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κα Αντωνία Μπρη και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας κα Χριστίνα Λαμπροπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος και ο Διευθυντής Γιάννης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΟΥ Πύργου κ. Μηνάς Παναγιωτίδης, ο Προϊστάμενος του ΚΠΑ2 Πύργου κ. Βασίλης Καλογερόπουλος,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχος κ. Βασίλειος Σολδάτος, οι Λιμενάρχες Κυλλήνης Ανθυποπλοίαρχος κα Βασιλική Ασημακοπούλου και Κατακόλου Πλωτάρχης κ. Δημήτρης Παπαηλιού καθώς και η Ανθυποπλοίαρχος κα Μαριάνθη Ανδριοπούλου του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Επίσης, από τις Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Μπαλκάμος, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Πηνελόπη Σουδενιώτη και η προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κα Αναστασία Παπίρη, η Διευθύντρια Ανάπτυξης κα Βασιλική Καρακίτσου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής Διοικητικού – Οικονομικού κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Παναγιώτα Σπυροπούλου, ο Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αριστομένης Μανιάτης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε Ηλείας κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα