Ηλεία

Παιδιατρική Κλινική Πύργου: Οι πρόσκοποι ζωγράφισαν για την χαρά των μικρών ασθενών

Ακούστε το άρθρο

Πρόσκοποι απ’ όλη την Ελλάδα, από 18 έως 26 ετών, βρέθηκαν στον Πύργο από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου και το πρωί της Κυριακής γέμισαν με χρώματα και παιδικές εικόνες την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, αλλάζοντας την όψη της και κάνοντας την πιο όμορφη για τα μάτια των μικρών ασθενών.

Οι πρόσκοποι πέρα από ζωγραφιές, έφτιαξαν και δώρα για τους μικρούς ασθενείς και μίλησαν μαζί τους, παίζοντας παιχνίδια και κερδίζοντας το χαμόγελό τους.

Για την δράση αυτή ο αρχηγός των προσκόπων Μανόλης Τσαβδάρης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εδώ βρίσκονται νέοι 18 έως 26 ετών από το προσκοπικό δίκτυο και είναι μια συνάντηση μελών του προσκοπικού διχτύου απ’ όλη την Ελλάδα. Η ιδέα να κάνουμε αυτή την δράση στο νοσοκομείο του Πύργου, σε συνεργασία με την παιδιατρική κλινική, προήρθε από το γεγονός ότι κύριο συστατικό της ηλικίας μας είναι να κάνουμε κοινωνική παρέμβαση. Οι τρείς βασικοί άξονες του προγράμματος μας είναι η χαρά, η εξέλιξη και η παρέμβαση. Θέλουμε να παρεμβαίνουμε κοινωνικά, να συνεργαζόμαστε με φορείς και πολλά άλλα. Έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε στο νοσοκομείο του Πύργου, και να προσφέρουμε στην παιδιατρική κλινική, κάνοντας διάφορες κατασκευές, ζωγραφιές στους τοίχους, προσφέροντας στην παιδική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου».

Παρών στην δράση ήταν και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος που τόνισε:

«Νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Πρόκειται για μια παρέμβαση των προσκόπων στην παιδιατρική κλινική, και η αίσθηση που έχω είναι ότι οι πρόσκοποι χρωματίζουν στους τοίχους, τα όνειρα μας και τα όνειρα τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, είναι μια παρέμβαση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Το νοσοκομείο είναι ανοικτό στην κοινωνία, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο εμείς τον περιμένουμε».

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αρχηγός της Ένωσης παλαιών προσκόπων νομού Ηλείας ανέφερε για αυτή την πρωτοβουλία των νέων προσκόπων:

«Εμείς οι παλαιοί πρόσκοποι είμαστε πάντα κοντά στους νεότερους πρόσκοπους, γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, η οποία ξεκινάει από το νεότερο λυκόπουλο, έως το παλαιότερο πρόσκοπο. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μια καλή συνεργασία και με το νοσοκομείο του Πύργου και με όλους τους φορείς, αλλά θέλουμε πάντα να πρωτοπορούμε σε πρωτοβουλίες που μπορούν να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο στις παιδικές ψυχές».

Όλη η επικαιρότητα