Παιδικοί Σταθμοί δήμου Πύργου: Ξεκινούν την λειτουργία τους μέσα στην εβδομάδα!

Από την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Πύργου μετά και τις τελευταίες ενέργειες που έγιναν από πλευράς δήμου, όπως είχε ενημερώσει η ΠΑΤΡΙΣ, σε σχετικό θέμα, στο φύλλο της περασμένης Κυριακής…

Πιο συγκεκριμένα από πλευράς δήμου Πύργου, την περασμένη Παρασκευή, υποβλήθηκε αίτημα στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας και των πέντε Παιδικών Σταθμών του Τμήματος Βρεφονηπιακών Σταθμών. Ακολούθησε συμπλήρωση σχετικού έντυπου αδείας από την προϊσταμένη του τμήματος και σήμερα Τρίτη αναμένεται να υπογράψει και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Τα σχετικά υπογεγραμμένα έγγραφα στη συνέχεια θα προωθηθούν στην ΕΕΤΑΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να δοθούν οι άδειες λειτουργίας και για τους πέντε Παιδικούς Σταθμούς και να ξεκινήσουν οι εγγραφές και κατ` επέκταση και η λειτουργία τους για τη νέα σχολική χρονιά.

«Έστω και οριακά είμαστε εμπρόθεσμοι και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν. Στη συνέχεια όμως δεν θα πρέπει να περιμένουμε την τελευταία στιγμή. Και το λέω αυτό γιατί υπάρχει η διορία της 31ης Δεκεμβρίου όπου θα πρέπει να έχουμε καταφέρει να εκδώσουμε οικοδομική άδεια και άδεια πυρασφάλειας για τους τρείς ιδιόκτητους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Πύργου αλλά και να βρούμε τα κτίρια που θα στεγάσουν τους υπόλοιπους δυο που είναι μισθωμένοι αφού δεν υπάρχει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τους για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ Χρήστος Γαρύφαλλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στου δήμους Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι πέντε Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Πύργου (1ος, 2ος και 3ος Πύργου, Επιτάλιο, Καράτουλα), θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μέσα στην εβδομάδα στους χώρους που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια. Για τον 2ο και 3ο Παιδικούς σταθμούς Πύργου που είναι μισθωμένοι (σ.σ. στις οδούς Ρήγα Φεραίου & Αμαλίας 6 και Γυμνασιάρχου Δούκα & Κονδύλη, αντίστοιχα), θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες (σ.σ. εύρεση κτιρίων που θα τους φιλοξενήσουν καθώς και έκδοση των απαραίτητων αδειών), για την μεταστέγαση τους, έτσι ώστε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων να λειτουργήσουν σε νέους χώρους.