Categories: Ελλάδα

Πειραιάς: Προσπάθησαν να περάσουν 45 κιλά κοκαΐνης σε ψυγείο με μπανάνες

Share

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που θα διοχετευόταν στην ελληνική αγορά κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, όπως γράφει το in.gr.

Ειδικότερα, στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τη διενέργεια ελέγχου, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.

Κατόπιν αυτού, ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, οι οποίοι και εντοπίστηκαν πενήντα συσκευασίες κοκαΐνης μεικτού βάρους άνω των 45 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Οι λιμενικοί και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το φορτίο, ευελπιστώντας να συλλάβουν και τους παραλήπτες του.

Στη συνέχεια, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στο ένα 1.938.000€.