Αθλητισμός

Πεκίνο 2022: Χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη

Η Γαβριέλλα Παπαδάκη κατέκτησε μαζί με τον παρτενέρ της το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα, Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο συμπατριώτης της, Γκιγιόμ Σιζερόν, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ (χορός στον πάγο), των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Πεκίνο.

Το ζευγάρι από την Γαλλία, εκτέλεσε άπταιστα το πρόγραμμα του υπό τον ήχο της «Ελεγείας» του Γκαμπριέλ Φορέ, που παίζεται σε τσέλο και πιάνο και συγκέντρωσε 226,98 βαθμούς, συγκομιδή που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησαν οι Βικτόρια Σινίτσινα και Νικίτα Κατσαλάποφ από την Ρωσία (220,51 β.) και το χάλκινο, οι Μάντισον Χάμπελ και Ζάκαρι Ντόνοχιου από τις ΗΠΑ (218,02 β.).

Η 26χρονη Παπαδάκη, σε συνέντευξη της τα Χριστούγεννα είχε δηλώσει, ότι στόχος της ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση, μετά το αργυρό μετάλλιο που είχαν πάρει με τον 27χρονο Σιζερόν, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιέονγκτσανγκ, το 2018.

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ήταν το μόνο που έλειπε από την τροπαιοθήκη των Παπαδάκη/Σιζερόν, οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τα κορυφαία «δίδυμα» στην Ιστορία του αγωνίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα