ΕΠΣ Ηλείας

Πέλοπας Πύργου – Ξενοφών Κρεστένων 2-3: Η πρόκριση ήρθε στο 90’ με Κωνσταντόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Στο 90’ με γκολ του Πάρη Κωνσταντόπουλου πήρε τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ηλείας ο Ξενοφών Κρεστένων, που επικράτησε με 3-2 του Πέλοπα Πύργου στο γήπεδο της Σπιάτζας.

Οι παίκτες του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου βρήκαν απέναντι τους μια πολύ καλή ομάδα, που πάλεψε και στα 90’ λεπτά του αγώνα, αλλά έστω και δύσκολα πήραν την πρόκριση για τους «4» του θεσμού.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με το προβάδισμα στο σκορ να αλλάζει συνολικά τρεις φορές!

Το σκορ άνοιξε ο Ξενοφώντας στο 17΄ με ωραίο σουτ του Γαλανόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή (0-1).

Όμως ο Πέλοπας Πύργου δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε στο 22’ όταν ο Γεωργόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κανελλόπουλο και αυτός νίκησε τον Φιλιππόπουλο (1-1).

Στο 39΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν και πάλι, αλλά η κεφαλιά του Σκαλτσά σταμάτησε στο δοκάρι, για να έρθει το 2-1 για τον Πέλοπα στο 42΄ όταν ο Δημητρόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της άμυνας και ο Λειβαδίτης με κεφαλιά νίκησε τον Φιλιππόπουλο.

Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού ο Ξενοφών πίεσε στο β’ μέρος, έχασε κάποιες ευκαιρίες και στο 64΄ ήρθε η ισοφάριση. Η φάση ξεκίνησε από τον Μπακατσέλο που εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιλοσέσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, και ο Σάββας Αντωνόπουλος στο δεύτερο

δοκάρι, από πολύ κοντά έκανε το 2-2.

Και όπως γράψαμε πιο πάνω, την πρόκριση στον Ξενοφώντα έδωσε στο 90’ Πάρης Κωνσταντόπουλος, όταν ο Ζαπάντης σέντραρε από αριστερά και ο σκόρερ με ωραίο πλασέ πήγε την ομάδα του στους «4» του κυπέλλου Ηλείας.

*** Στο 8΄ ακυρώθηκε γκολ του Πέλοπα ως οφσάιντ σε μια δύσκολη φάση, με τον Ντίνο Δημητρόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον Κανελλόπουλο στην πλάτη της άμυνας να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Οι συνθέσεις του αγώνα

Πέλοπας: Π.Κ. Πλατής, Χριστακόπουλος, Βασιλόπουλος (85΄ Μπαχούρος), Γεωργόπουλος (69΄ Πότκα), Καλαθάς, Παναγόπουλος, Λειβαδίτης (77΄ Βουρλούμης), Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος, Παπαδάτος.

 

Ξενοφών: Φιλιππόπουλος (46΄ Κουτρουμπής), Γαλανόπουλος, Ζαπάντης, Αναμουρλίδης, Σκαλτσάς (46΄ Πλατανίτης), Δημάκης, Κωνσταντόπουλος, Μ. Παναγόπουλος (52΄ Μυλωνάς), Αντωνόπουλος (83΄Αλεξόπουλος), Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος.

Όλη η επικαιρότητα