Ηλεία

Στις φλόγες παράπηγμα των Ρομά στο Κολίρι – Πρωινό μέτωπο και στο Πελόπιο

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη χθες το απόγευμα παράπηγμα σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κολιρίου, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασαν άμεσα στο σημείο δεν περισώθηκε τίποτα.

Άμεση ανταπόκριση και σε δεύτερο μέτωπο νωρίτερα στη μέρα, το οποίο περιορίστηκε σε ελάχιστο διάστημα. Ειδικότερα, η ΠΥ Πύργου έλαβε σήμα για πυρκαγιά στην περιοχή του Κολιρίου στις 17:53, στέλνοντας στο σημείο 3 οχήματα με 8 άνδρες. Παρά τις προσπάθειές τους όμως, η καταστροφή του παραπήγματος περίπου 30 τ.μ. από λαμαρίνες και πάνελ ήταν ολοκληρωτική. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο πυρονόμος Διονύσιος Κολοβέρος.

Πρωινό μέτωπο στο Πελόπιο

Νωρίτερα στη μέρα, λίγο πριν τις 11 π.μ., ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Πελοπίου και συγκεκριμένα σε οικόπεδο με ξηρά χορτάρια πλησίον του Ειρηνοδικείου Πελοπίου και των αποθηκών της Ένωσης. Λόγω ότι το μέτωπο έλαβε διαστάσεις γρήγορα, στο σημείο βρέθηκαν τέσσερα οχήματα με 10 άνδρες, περιορίζοντάς το μετά από λίγη ώρα. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Θοδωρής Λεβέντης, ενώ στάχτη έγινε 1 στρέμμα

Όλη η επικαιρότητα