Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Πέμπτη πρωί στην Αμαλιάδα ο Μητσοτάκης!

Στις 11 π.µ. στο εργοτάξιο στο Γεράκι µαζί µε τον υπουργό Υποδοµών και Μεταφορών Κώστα Καραµανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.
Ακούστε το άρθρο

«Κλείδωσε» οριστικά η κάθοδος Μητσοτάκη στην Ηλεία την ερχόμενη Πέμπτη για την κήρυξη της έναρξης των εργασιών στην νέα Πατρών – Πύργου.

Ο πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής ευρύ κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, Γιώργος Καραγιάννης και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» στις 11 π.μ. θα επισκεφθούν το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Γεράκι της Αμαλιάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και θα αναδείξει ότι η κυβέρνησή του πάλεψε το μεγάλο έργο υποδομής και το ανέδειξε, όχι μόνο ως κορυφαίο εθνικό, αλλά και με την έγκριση της ΕΕ ως εξόχως ευρωπαϊκό. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα σταθεί στο ότι, επί ημερών του, ο δρόμος Πατρών – Πύργου δεν είναι λόγια, σχέδια ή μακέτες, αλλά πλέον πραγματικότητα που το 2024 θα παραδοθεί στους πολίτες όχι μόνο της Ηλείας και της Αχαΐας αλλά και όλους όσοι τον διασχίζουν κάθε χρόνο για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.

Εκτός αυτών, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός, θα υπογραμμίσουν την προληπτικότητα και στον υπάρχοντα δρόμο της Πατρών – Πύργου, με άμεσες παρεμβάσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ σε επιλεγμένα σημεία της «καρμανιόλας», κάτι που θα λειτουργήσει ως «ασπίδα», μέχρι να παραδοθούν πλήρως όλα τα τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου.

Θυμίζουμε πως αρχικά η νόσησή του από κορωνοϊό και η αναγκαστική κατ’ οίκον εργασία του και η μετέπειτα παρουσία του στις Βρυξέλλες σε δεύτερη φάση, αλλά και στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ανέβαλαν την παρουσία του στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου τις δυο προηγούμενες φορές ωστόσο όλα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο τους, με αυτή της ερχόμενης Πέμπτης να έχει «κλειδώσει» ως τρίτη και… φαρμακερή.

Όλη η επικαιρότητα