Γεύσεις

Πεντανόστιμα τοστ για κάθε ώρα της ημέρας

Ακούστε το άρθρο

Πεντανόστιμα τοστ για να πάρετε στο γραφείο ή να τσακίσετε στο σπίτι, κάθε ώρα της ημέρας.

Τοστ με ντοματίνια

Υλικά: 2 φέτες ψωμί τοστ, 2 φέτες τυρί γκουντα, 5 ντοματινια

Παίρνουμε 2 φετες ψωμί για τοστ. Προσθέτουμε τυρί και το ψήνουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες. Τα προσθέτουμε στο ψημένο τοστ και απολαμβάνουμε.

Τοστ με μέλι, μήλο και τυρί φέτα

Υλικά: 2 φέτες ψωμί, 1 μήλο, μέλι, λίγη φέτα

Βάζουμε στη μία φέτα ψωμί μέλι. Τρίβουμε το τυρί και το βάζουμε πάνω από το μέλι Κόβουμε λίγο μήλο και το βάζουμε πάνω από τη φέτα. Ψήνουμε το τοστ.

Spicy τοστ με ντιπ από αβοκάντο

Δείτε τη συνταγή στο βίντεο:

Τοστ με kale και γραβιέρα

Υλικά: 2 φέτες ψωμί χωριάτικο, ελάχιστο βούτυρο, 1 τσιμπιά σκόνη σκόρδο, 2 φέτες γραβιέρα, 1 φύλλο kale

Πλένουμε καλά το kale. Κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι και κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια. Αλείφουμε την πρώτη φέτα με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε λίγη σκόνη σκόρδο επάνω. Βάζουμε την πρώτη φέτα γραβιέρα και από πάνω το κομμένο kale. Βάζουμε τη δεύτερη φέτα γραβιέρα και καπακώνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί. Ψήνουμε στην τοστιέρα και απολαμβάνουμε.

Τοστ με μαρμελάδα

Υλικά: 2 φέτες ψωμί τόστ, 1 κ.σ. μαρμελάδα επιλογής σας, λίγο βούτυρο, 4 κ.γ. φυστίκι Αιγίνης κοπανισμένο

Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού τόστ στην τοστιέρα σαν να ήταν τόστ αλλά χωρίς γέμιση. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε στο πιάτο με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω. Αλείφουμε τις φέτες με το βούτυρο και τη μαρμελάδα μοιράζουμε το φυστίκι και καλύπτουμε με την άψητη πλευρά προς τα πάνω. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη στην τοστιέρα και σερβίρουμε.

Τοστ με αβοκάντο, τυρί και ζαμπόν 

Υλικά (για 2-4 μερίδες): 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 30 γρ. βούτυρο,  100 γρ. τσένταρ, τριμμένο 6 φέτες ζαμπόν, 1-2 ώριμα αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. άγρια ρόκα, τα φύλλα, 10 ντοματίνια

Αλείφουμε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω στη μία φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι. Βάζουμε 3 φέτες από το αλλαντικό μας πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα τοστ.

Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα μας.

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα