Παιδί

Πέντε απλά πράγματα που θα κάνουν το παιδί σας ευτυχισμένο

Ακούστε το άρθρο

Ως γονείς κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας και να τα κάνουμε ευτυχισμένα.

Yπάρχει όμως κάτι σημαντικό που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου: τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο με έναν απλούστερο τρόπο απ’ ότι εμείς. Ως εκ τούτου, δεν είναι τόσο περίπλοκο να τα κάνουμε ευτυχισμένα.

Τα απλά πράγματα, ακόμα και αυτά που θεωρούμε αυτονόητα ή ανόητα καμμιά φορά, προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση στο παιδί, απ΄ότι τα πιο ακριβά παιχνίδια. Δείτε τι πραγματικά κάνει χαρούμενα τα παιδιά.

1.Μια βόλτα σε ζωολογικό πάρκο

Τα παιδιά της πόλης δεν είναι εξοικειωμένα με τα ζώα. Μια βόλτα σε ένα ζωολογικό πάρκο, τους δίνει την ευκαιρία να δουν από κοντά όλων των ειδών ζώων επειδή που πρωταγωνιστούν στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που βλέπουν. Γνωρίζουν τους ήχους που κάνουν τα ζώα και πραγματικά μένουν έκπληκτα όταν βλέπουν κι ακούνε τα ζώα από κοντά. Έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν φοβούνται τα ζώα, ακόμη και αν είναι δέκα φορές μεγαλύτερα από αυτά, όπως άλογο ή τίγρη;

2. Μια εξερεύνηση στο πιο κοντινό βουνό ή δάσος

Ακόμα και αν δεν είστε της περιπέτειας, η εξερεύνηση γοητεύει τα παιδιά! Ενθουσιάζονται με την ιδέα ότι μπορούν να κινηθούν, να εξερευνήσουν, να δουν και να αγγίξουν τα πάντα. Χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους και το σώμα τους για να ανακαλύψουν τον κόσμο. Αν θέλετε να κάνετε το παιδί σας ευτυχισμένο, να το πάτε σε μέρη όπου μπορεί να θαυμάσει το περιβάλλον, να εξερευνήσει χρώματα, υφές και σχήματα διαφορετικά από αυτά που βλέπει στο σπίτι.

3. Παιχνίδι σε πάρκο

Αυτό που για τους ενήλικες είναι μάλλον αγγαρεία, για τα μικρά παιδιά είναι εκτόνωση. Αισθάνονται αυτόνομα, τους δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και επίσης καταναλώνουν ενέργεια. Στο πάρκο το παιδί μπορεί να κάνει ποδήλατο, να παίξει ποδόσφαιρο, ή απλά με τα παιχνίδια του παρέα με συνομηλίκους του.

4. Παιχνίδι με το νερό ή τα χώματα

Ποιο παιδί δεν τρέχει με φόρα να πηδήξει σε μια λακκούβα με νερό ή να κάνει βουτιά σε πισίνα; Το παιχνίδι στο νερό είναι ένα από τα αγαπημένα πράγματα των παιδιών και υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι για να το ευχαριστήσετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε την παραλία κοντά σας, αρκεί ένα μπουγέλο στην αυλή ή στην πυλωτή του σπιτιού ή ακόμα και μια μάχη με νεροπίστολα. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, αξιοποιείστε τις παιδικές χαρές ή τα πάρκα, εφοδιαστείτε με φτυαράκια και νερό αφήστε να παίξουν με τα χώματα.

5. Κατασκευές με πολλά υλικά

Αν θέλετε το παιδί σας να διασκεδάσει και να μάθει, αυτό μπορεί να γίνει με χειροτεχνίες και πειράματα. Εφοδιαστείτε με φωτεινά χρώματα, μπογιές και κόλλες χωρίς να φοβάστε ότι θα γεμίσουν τα ρούχα τους. Οσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να γεμίσουν, τόσο πιο ευτυχισμένα θα είναι.

Πηγή: mothersblog.gr

Όλη η επικαιρότητα