Γυναίκα

Πέντε αψυχολόγητα γούστα των αντρών

Ναι και οι γυναίκες έχουν περίεργες απαιτήσεις από τους άντρες, αλλά εδώ θα εστιάσουμε στα αντρικά γούστα.

Μέτρον άριστον έλεγε ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος και ακόμη και σήμερα αυτό έχει εφαρμογή σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Όταν πρόκειται όμως για ανθρώπους, είναι κάπως τεχνοκρατικό να βάλεις στη ζυγαριά τη συμπεριφορά του και να περιμένεις την απόλυτη ισορροπία. Δηλαδή, δεν μπορεί να θέλεις την σύντροφό σου έμπειρη στην κρεβατοκάμαρα, αλλά οι σύντροφοι της να ήταν ένας ή δύο. Δεν είναι κάτι ανέφικτο, αλλά είναι λιγάκι αντιφατικό.

Θέλουν να τη γυναίκα να ενδιαφέρεται, αλλά όχι πάρα πολύ. Τόσο όσο ώστε να νιώσουν ποθητοί: Προφανώς κανένας άντρας δεν θέλει να νιώθει πιεσμένος στη σχέση του. Για την ακρίβεια, αρκετοί άντρες έχουν μία απαίτηση από τη γυναίκα που είναι δίπλα τους: να μην τους πρήζει. Αν αυτή η συνθήκη ικανοποιείται, η σχέση μπορεί να κρατήσει χρόνια. Από την άλλη όμως, θέλουν να νιώθουν ποθητοί, να ξέρουν ότι αυτή που βγαίνουν τους θέλει κολασμένα, αλλά δεν τους πιέζει. Συνεπώς, η ισορροπία σε μία τέτοια απαίτηση δύσκολα επιτυγχάνεται. Ποια αναλογία μηνύματος ανά ώρας είναι η σωστή;

Θέλουν τη γυναίκα να μην είναι αδύνατη, ούτε χοντρή, αλλά να έχει και καμπύλες: Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα αντρικά γούστα. Στη βικτωριανή εποχή ήταν της μόδας οι γεματούλες, στα 90s και τα 00s ήταν της μόδας οι πολύ αδύνατες. Τώρα, αν θέλει μία γυναίκα να ακολουθεί τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς, πρέπει να είναι αδύνατη, να κάνει καθίσματα και να έχει προσθέσει στήθος και χείλη.

Στο ίδιο μοτίβο, θέλουν η γυναίκα να είναι αρεστή, χωρίς όμως να είναι αποκαλυπτική: Αυτό συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο και στα σόσιαλ μίντια. Ο άντρας θέλει η γυναίκα να έχει το ιδανικό σώμα, αλλά να δείχνει μόνο το πρόσωπο της στο ίνσταγκραμ. Θέλει να είναι ντυμένη σέξι, αλλά μόνο όταν την συνοδεύει ο ίδιος. Θέλει να αρέσει στον υπόλοιπο αντρικό πληθυσμό, αλλά όταν σχολιάζουν κάτω από τη φωτογραφία της άσχετοι, κάτι παθαίνει.

Θέλουν να μπορούν να της μιλήσουν για τα πάντα, αλλά όχι ακριβώς τα πάντα: Από την μία οι άντρες θέλουν το κορίτσι που έχουν δίπλα τους να είναι άνετο, έξυπνο, ακομπλεξάριστο και να μπορεί να σχολιάσει ακόμη και τους γλουτούς μίας περαστικής, αλλά από την άλλη δεν θέλει να το κάνει. Είναι μία αρκετά παράξενη απαίτηση αυτή. Και ακόμη πιο παράξενη είναι η αντίδραση. Έστω ότι ένα ζευγάρι λιάζεται στην παραλία. Αν το βλέμμα του άντρα λοξοδρομήσει λίγο και κολλήσει σε καλοσχηματισμένους γλουτούς, ο άντρας θέλει η σύντροφός του να το κατανοήσει αυτό και να σχολιάσει θετικά αυτούς τους γλουτούς. Αν όμως η γυναίκα πάρει την πρωτοβουλία και σχολιάσει πρώτη τους γλουτούς, ο άντρας θα μείνει λίγο αποσβολωμένος, ίσως και λίγο ξενερωμένος.

Θέλουν η γυναίκα να είναι ανεξάρτητη και να μπορεί να φροντίσει μόνη τον εαυτό της, αλλά να έχει και λίγο ανάγκη τον άντρα: Ο μύθος της δυναμικής γυναίκας, δεν είναι και τόσο μύθος. Συχνά οι άντρες φοβούνται μία γυναίκα που είναι εντελώς ανεξάρτητη και χρειάζεται έναν άντρα μόνο για λόγους συντροφικότητας, σεξ και έρωτος. Δηλαδή, από τη μία οι άντρες θέλουν η γυναίκα να μπορεί να πληρώνει μόνη τους λογαριασμούς, αλλά αν δουν κατσαρίδα, θέλουν να γίνουν οι υπερήρωες με τη παντόφλα.

via

Όλη η επικαιρότητα