Παιδί

Πέντε δημιουργικοί τρόποι για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά

Ακούστε το άρθρο

Όταν έρχεται η στιγμή του φαγητού και το πιάτο περιέχει λαχανικά, το μικρό σας αρχίζει να κλαίει και να παρακαλάει να μην φάει το φαγητό του, όσο και αν πεινάει.

Τι συμβαίνει και τα παιδιά (σχεδόν όλα) όταν βλέπουν βραστά κολοκυθάκια ή καρότα ή μπρόκολο βάζουν τα κλάματα και σπρώχνουν το πιάτο με τα χέρια;

Για να αποφύγετε λοιπόν τέτοιες καταστάσεις εμείς σήμερα θα σας μάθουμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να σερβίρετε με ωραίο τρόπο τα λαχανικά στο πιάτο του παιδιού σας και μάλιστα; Να, τα φάει.

Λιώστε τα λαχανικά

Αν στα παιδιά σας αρέσουν οι σουπίτσες, αντί να κρατάτε ολόκληρα τα λαχανικά σας, λιώστε τα. Το καρότο, το σπανάκι, τα κολοκυθάκια και μερικά άλλα λαχανικά μπορούν να κρυφτούν μέσα σε μια σούπα και το παιδί σας να τη φάει με λαχτάρα.

Φτιάξτε σάλτσες με λαχανικά

Αντί για κρέας προτιμήστε τα μανιτάρια και αντί για σάλτσα λιώστε καρότα. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο όμως τα παιδιά μπορούν να φάνε τα αγαπημένα τους μακαρόνια με οποιαδήποτε σάλτσα τους φτιάξετε εσείς.

Σερβίρετε τα λαχανικά ωμά

Κάποια παιδιά δεν θέλουν με τίποτε να φάνε βραστό καρότο, όμως σε ένα ωμό καρότο δεν λένε όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πιπεριές. Φτιάξτε ένα νόστιμο ντιπ γιαουρτιού, κόψτε σε μικρά μπαστουνάκια καρότα, πιπεριές ακόμη και μικρά κολοκυθάκια και δώστε τα στα παιδιά σας ως απογευματινό σνακ.

Τα μπιφτέκια τα σκεφτήκατε;

Τα μπιφτέκια είναι ίσως τα μόνα που μπορούν να κρύψουν με μαεστρία οποιοδήποτε λαχανικό βάλετε μέσα. Λιώστε καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι και ο,τιδήποτε άλλο θελήσετε, ζυμώστε το με τον κιμά σας και φτιάξτε νόστιμα, αλλιώτικα και υγιεινά κεφτεδάκια.

Τα τσιπς τα τρώνε;

Αν ναι, τότε μπορείτε και εσείς να τους φτιάξετε νόστιμα τσιπς πατάτας, κολοκυθιού, καρότου, ακόμη και μελιτζάνας. Διαλέξτε μικρά λαχανικά, κόψτε τα σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο (εργαλείο που σας βοηθάει να κόβετε σε λεπτές και διάφανες φέτες τα λαχανικά) βουτήξτε τα σε νερό, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα. Θα μας θυμηθείτε.

Τα κρυμμένα λαχανικά θα βοηθήσουν το παιδί σας να έρθει σε επαφή με νέες γεύσεις που το ίδιο δεν είχε συνηθίσει πιο πριν. Οπότε μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια με την πρώτη φορά. Μπορεί να μην το φάει αρχικά, αλλά αν συνεχίσετε να κρύβετε τα λαχανικά στο πιάτο του, θα συνηθίσει τη γεύση και έτσι θα τα τρώει ευχάριστα!

Πηγή: mothersblog

Όλη η επικαιρότητα