Ομογένεια

Πέντε έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης

forbes-europe-1_1176x420_acf_cropped.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το Forbes δημοσίευσε για πρώτη φορά την λίστα 30 Under 30 για την Ευρώπη. Η λίστα αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε 10 διαφορετικούς τομείς.

Συνολικά, παρουσιάζονται 300 νέοι, δηλαδή 30 σε κάθε μία από τις 10 υποκατηγορίες. Τέχνες, Τεχνολογία, Επιστήμη, Διοίκηση, Media, Κοινωνικά δίκτυα, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Βιομηχανία και εμπόριο είναι οι κατηγορίες. Ανάμεσα στις 300 συνολικά νέους που ξεχώρισε το έγκριτο περιοδικό, βρίσκονται και 5 Έλληνες.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για τους 5 Έλληνες της λίστας:

1. Αντέλ Εξαρχόπουλος

Βρίσκεται στον τομέα της Ψυχαγωγίας και μόλις στην 10η θέση. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στην ταινία “La vie d’ Adele” (Η ζωή της Αντέλ) που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

2. Γιάννης Φιλιππάκης

Yannis-Philippakis

Ο Γιάννης είναι μουσικός. Βρίσκεται στην κατηγορία της ψυχαγωγίας στην 20η θέση. Είναι ο τραγουδιστής στο ροκ συγκρότημα Foals.

3. Νίκος Αράπκουλες – Παναγιώτης Παπαδιαμάντης

arapkoules papadiamantis b

Είναι οι συνιδρυτές της Heliix και βρίσκονται στην 11η θέση της λίστας για τηΒιομηχανία. Πρόκειται μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

4. Χριστίνα Οικονόμου

christina_economou

Η Χριστίνα βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας Λιανική και Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το ταξίδι της στη μόδα ξεκίνησε με τις σπουδές της στο Instituto Marangoni, στο Παρίσι, αλλά και το International Awards στην Graduate Fashion Week του Λονδίνου, το 2011. Έπειτα πολλές συνεργασίες ήρθαν στην επαγγελματική της πορεία, με οίκους όπως ο Giambattista Valli, μέχρι που επέστρεψε στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να εγκαινιάσει το δικό της label.

ellines.com

Όλη η επικαιρότητα