Media

Πέντε γυναίκες δημοσιογράφοι σε απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Ακούστε το άρθρο

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει εδώ και μια εβδομάδα δημοσιογράφοι που ζητούν τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.

 Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει αρχικά απ’ τον  Θόδωρο Βαρίκο, που τη διέκοψε για λόγους υγείας, και τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου. Στο πλευρό τους προστέθηκαν ακολούθως  η Μαρίνα Βήχου, η Ελένη Ανδριανού και η Ευαγγελία Πατεράκη, που όλες μαζί ζουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές που έστησαν στο πεζοδρόμιο έξω απ’ το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας.

Σήμερα το απόγευμα, στις 19:30, θα δοθεί μάλιστα συναυλία συμπαράστασης απ’ τους «Φίλους του Μίκη Θεοδωράκη Άξιον Εστί» ενώ συγκεντρώνονται υπογραφές στο avaaz.org. Στο διαδκτυακό ψήφισμα, που μέχρι αυτή την ώρα έχει συγκεντρώσει 320 υπογραφές, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ και έτσι μετά τον περασμένο Μάη για πρώτη φορά πληρώθηκαν εκπρόθεσμα κατά δύο μήνες οι επικουρικές συντάξεις και κατόπιν δανείου από τον ΕΦΚΑ. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί η επικουρική του Σεπτεμβρίου».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε εκ νέου χθες η ΕΣΗΕΑ, στην οποία επισημαίνει ότι «το αδιέξοδο σχετικά με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, δυστυχώς, συνεχίζεται» καθώς και ότι «οι συνταξιούχοι συνάδελφοι δεν έχουν λάβει τις επικουρήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος για τη φαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων».Παράλληλα, ευχαριστεί τους δημοσιογράφους που πραγματοποιούν απεργία πείνας, σημειώνοντας πως «η απεργία πείνας των συναδέλφων στην είσοδο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ μας συγκινεί όλους. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό υπάρχει πολύπλευρη στήριξη και μεγάλη ανταπόκριση».

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα