Αθλητισμός

Πέντε μετάλλια για την Εθνική ομάδα τοξοβολίας σε διεθνές τουρνουά της Κύπρου

Ακούστε το άρθρο

Με πέντε μετάλλια κι έξοχες εμφανίσεις επιστρέφει η Εθνική ομάδα τοξοβολίας από το διεθνές τουρνουά «Aphrodite Mediterranean Cup» που έγινε στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Τα μετάλλια ήταν δύο χρυσά, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο, με τη νίκη της Εθνικής ομάδας γυναικών επί της Αγγλίας που έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, να προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση.

Τα κορίτσια της ομάδας στο Ολυμπιακό τόξο επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του τουρνουά της Αγγλίας και πήραν το χρυσό. Ο αγώνας ήρθε 4-4 και οι οι Ευαγγελία Ψάρρα, Ανατολή Μάρθα Γκορίλα και Σοφία Θεοδώρα Χαλκιοπούλου Δασκαλάκη με προπονητή τον Αλέξανδρο Νασούλα, κέρδισαν στο shoot off, φτάνοντας έτσι σε μία σπουδαία επιτυχία.

Επίσης την πρώτη θέση πήρε η Ελλάδα στο Ομαδικό Σύνθετου τόξου Ανδρών, ενώ τα δύο ασημένια μετάλλια κατακτήθηκαν στο Ομαδικό Ολυμπιακού τόξου Ανδρών και στο Ομαδικό Σύνθετου τόξου Γυναικών.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου, ο οποίος στο μικρό τελικό του Ολυμπιακού Τόξου, νίκησε τον Κροάτη Remar και πήρε την τρίτη θέση.

Αντιθέτως η Ευαγγελία Ψάρρα και η Νατάσα Τσακίρη έμειναν στην τέταρτη θέση, καθώς γνώρισαν την ήττα στους μικρούς τελικούς που αγωνίστηκαν.

Σπουδαίες εμφανίσεις και από την Εθνική ομάδα Εφήβων-Νεανίδων,  που συμμετείχε στο διεθνές προπονητικό Camp Νέων, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με το τουρνουά.

Η Μαρία Νασούλα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό Τόξο και η Δήμητρα Παπαδοπούλου το ασημένιο ενώ στους έφηβους, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος ήταν δεύτερος και τρίτος ο Αντώνης Χριστόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα