Βιβλίο

«Πέντε μικρά γουρουνάκια» της Αγκάθα Κρίστι

Μια δολοφονία, πέντε ύποπτοι... σαν πέντε μικρά γουρουνάκια. 
Ακούστε το άρθρο

Είναι εύκολο να λύσει κανείς ένα έγκλημα, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την τέλεση του; Ίσως δεν είναι εύκολο, είναι όμως σίγουρα εφικτό, ειδικά εάν την υπόθεση έχει αναλάβει ο διάσημος ντετέκτιβ, Ηρακλής Πουαρό. 

Μια δολοφονία, πέντε ύποπτοι… σαν πέντε μικρά γουρουνάκια.

Ένα από τα πιο αγαπημένα (μου) μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίτσι, το οποίο ξεχωρίζει τόσο για την συναρπαστική του πλοκή, όσο και το νοσταλγικό χαρακτήρα της γραφής του.

«Δεν έχω ανάγκη να σκύψω και να μετρήσω τα αποτυπώματα των υποδημάτων, να μαζέψω τις γόπες των τσιγάρων και να εξετάσω τα τσακισμένα γρασίδια. Μου αρκεί να καθίσω στην καρέκλα μου και να σκεφτώ».

Δεκαπέντε χρόνια πριν, η όμορφη Κάρολαϊν Κρέιλ καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της. Τώρα η κόρη της αναθέτει στον Πουαρό να αποκαταστήσει τη μνήμη της. Υπήρχαν ακόμη πέντε ύποπτοι και όσο το σκέφτεται ο Πουαρό τόσο επανέρχεται στο μυαλό του εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα πέντε γουρουνάκια – το ένα πήγε στην αγορά, το άλλο στο σπίτι κλείστηκε καλά, και πάει λέγοντας.

Κάποιο από τα πέντε γουρουνάκια, όμως, ίσως έκανε έναν φόνο και μένει ακόμη ατιμώρητο.

Αν είναι έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα το βρει, βάζοντας τη λογική του να δουλέψει…


Αυτό το πανέξυπνο βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και θα το βρείτε ΕΔΩ.

Αφού διαβάσετε το βιβλίο (συνιστώ την ανάγνωση πρώτα), μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη ιστορία που αφηγείται, στην μικρή οθόνη, μέσα από την σειρά «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό».

Όλη η επικαιρότητα