Τεχνολογία

Πέντε παιχνίδια τρόμου για το Xbox One

Ακούστε το άρθρο

Σε κάποιους δεν αρέσει ο τρόμος. Άλλοι τον επιζητούν, σαν να είναι εθισμένοι. Ψάχνουν συνεχώς για κάτι που μπορεί να τους ανεβάσει την αδρεναλίνη, να τους κάνει να φοβηθούν, να τρομάξουν. Άπειρες ταινίες τρόμου και θρίλερ βγαίνουν κάθε χρόνο, από μικρά διαμαντάκια, με χαμηλό budget, μέχρι υπερπαραγωγές από τεράστια στούντιο

Υπάρχουν τρομακτικά βιβλία και διηγήματα, και διάσημες ταινίες τρόμου που θα σας κάνουν να κοιμάστε με τα φώτα αναμμένα για πάρα πολύ καιρό. Υπάρχουν, όμως, και ανατριχιαστικά παιχνίδια όλων των ειδών: επιτραπέζια όπως το Claustrophobia και μέχρι και έως online παιχνίδια καζίνο με θέματα-θρίλερ, όπως το Blood Suckers. Αλλά για τους πραγματικά τολμηρούς, τίποτα δεν ξεπερνάει τον αγώνα επιβίωσης των βιντεοπαιχνιδιών τρόμου στα οποία θα ζήσετε έναν πραγματικό εφιάλτη.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα βαθμολογήσουμε πέντε παιχνίδια τρόμου που μπορείτε να παίξετε στο Xbox One. Τα βαθμολογούμε ανάλογα με το πόσο τρομακτικά είναι: η «1 Κραυγή» για παιχνίδια που δεν είναι και τόσο τρομακτικό), ενώ στις «Πέντε Κραυγές» θα ψάχνετε μέρος να κρυφτείτε.

  1. Condemned: Criminal Origins (συμβατό με προηγούμενες εκδόσεις) – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = 4 Κραυγές

Αυτό το παιχνίδι χτίζει την ένταση και την αγωνία με αριστοτεχνικό τρόπο χρησιμοποιώντας αργό ρυθμό που θα κάνει τα νεύρα σας κουρέλια. Ετοιμαστείτε να περάσετε πολύ χρόνο μέσα στα σκοτάδια, κοιτάζοντας σας τρελοί γύρω σας. Σε κάθε γωνία κρύβεται μια σκιά, που θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν κρύβεται κάτι επικίνδυνο. Θα πρέπει να λερώσετε τα χέρια σας με αίμα εξολοθρεύοντας τους εχθρούς σας, κάτι που προσδίδει ακόμα περισσότερη ένταση στο παιχνίδι καθώς προσπαθείτε να λύσετε την υπόθεση και, παράλληλα, να επιβιώσετε. Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2005, παραμένει μία από τις καλύτερες επιλογές του είδους.

  1. SOMA – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = 3 Κραυγές

Το SOMA έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια για την αφηγηματική του ικανότητα και τον τρόπο που χτίζει μια ατμόσφαιρα συνεχούς φρίκης και τρόμου. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα απομονωμένο, υποβρύχιο ερευνητικό κέντρο, το ιδανικό σκηνικό (όπως και το διάστημα) για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Όσο κι αν τρέξετε, όσο κι αν προσπαθήσετε να κρυφτείτε, δεν μπορείτε να δραπετεύσετε. Κάποιοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το παιχνίδι κάπως προβλέψιμο, αλλά σε γενικές γραμμές, το δυνατό χαρτί του συγκεκριμενού παιχνιδιού τρόμου και επιβίωσης είναι η συναρπαστική ιστορία που διηγείται.

  1. Resident Evil 2 – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = 3 Κραυγές

Αν είστε λάτρης των κλασικών παιχνιδιών, δε γίνεται να προσπεράσετε το Resident Evil 2 για XBox One.  Το Resident Evil είναι ένα από τα πιο διάσημα franchises παιχνιδιών τρόμου που κυκλοφορούν στην αγορά και το Resident Evil 2 είναι μάλλον το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Οι σχεδιαστές ξαναχτίζουν το παιχνίδι και μας δίνουν μια πιο σύνθετη αφήγηση και βελτιωμένα γραφικά, καταφέρνοντας, στο τέλος, να μας χαρίσουν μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία από τον αρχικό τίτλο. Μπορεί να φαίνεται λίγο παλιό, αλλά πραγματικά αξίζει.

  1. The Evil Within 2 – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = 4 Κραυγές

Αυτό το παιχνίδι ακολουθεί τα γνωστά κλισέ των παιχνιδιών τρόμου. Τα σκοτεινά δωμάτια κρύβουν γρίφους και αίμα, ενώ δεν θα αποφύγετε τα jump scares όταν θα σας πετάγονται τρομακτικά τέρατα. Εκείνο, όμως, που κάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεχωριστό και ανατριχιαστικό είναι ότι εκτυλίσσεται σε έναν εικονικό κόσμο, όπου τα πάντα είναι τελείως διαστρεβλωμένα και οι νόμοι της φυσικής διέπονται από ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το πώς θα σώσετε την κόρη του κεντρικού ήρωα και οι κακοί της υπόθεσης είναι πραγματικά φρικιαστικοί. Κάποια πράγματα μπορεί να σας φανούν κακόγουστα και περιττά, αλλά σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι προσφέρει όλα όσα ψάχνει ένας παίκτης που λατρεύει τα παιχνίδια τρόμου.

  1. Dead Space (συμβατό με προηγούμενες εκδόσεις) – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ = 3 Κραυγές

Το παιχνίδι στίζει την ένταση και αγωνία σιγά-σιγά, καθώς παλεύετε να επιβιώσετε από τα φρικιαστικά τέρατα που σας επιτίθενται. Η απομόνωση στα βάθη του διαστήματος δημιουργεί μια ακόμα πιο κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Τα θρίλερ που εκτυλίσσονται στο διάστημα δημιουργούν ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο τρόμου αφού δεν μπορείτε να ξεφύγετε (κυριολεκτικά!) και, επί της ουσίας, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείτε. Το πρώτο Dead Space άφησε τη σφραγίδα του στα παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας τρόμου χάρη στο εξαιρετικό σενάριο, τα συναρπαστικά γραφικά και την ένταση που μας έ

Όλη η επικαιρότητα