Life

Πέντε σνακ που κόβουν την όρεξη

Ακούστε το άρθρο

Σας έπιασε μια λιγούρα ή και… δυο; Δείτε μερικές έξυπνες διατροφικές επιλογές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.

Αβοκάντο με κράκερ ολικής

Η κατανάλωση αβοκάντο συνδέεται με μείωση της πείνας μιας και το δημοφιλές «φρούτο» είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και ίνες. Και για να μην αναγκαστείτε να το φάτε σκέτο, προτείνουμε να το συνδυάσετε με κάποιο κράκερ ολικής άλεσης, επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Ποπ κορν με τριμμένο τυρί

Ναι, τα ποπ κορν θεωρούνται «ανθυγιεινά», όμως αν προτιμήσετε τα σκέτα, ανάλατα ποπ κορν τότε κανένα πρόβλημα- μια μερίδα δίνει μόλις 15 θερμίδες και μπόλικες φυτινές ίνες. Συνδυάστε τα με λίγο τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών (το οποίο επίσης μειώνει την όρεξη) για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Μήλο

Κάποιες φορές τα απλά σνακ είναι και τα καλύτερα. Τα μήλα είναι ιδανικό σνακ για να κόψετε την όρεξή σας όντας πλούσια σε ίνες και φυσικά πολύ προτιμότερα από το να πιείτε έναν χυμό.

Γιαούρτι με λιναρόσπορο

Το γιαούρτι είναι γνωστό για τον κορεσμό που προκαλεί χάρη στην περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη. Επίσης, σε κάποιες έρευνες το ασβέστιο συνδέεται με καλύτερο έλεγχο της όρεξης. Συνδυάζοντάς το με λιναρόσπορο έχετε ένα σούπερ συνδυασμό, μιας και ο δημοφιλής σπόρος φαίνεται να επηρεάζει τις ορμόνες της όρεξης, όπως η γρελίνη.

Ψητά ρεβίθια

Η κατανάλωση ρεβιθιών σε ποσότητα μιας μερίδας ανά εβδομάδα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης, και αν τα παραδοσιακά ρεβίθια σας φαίνονται «ίου» ή βαρετά, δοκιμάστε να τα ψήσετε στον φούρνο φτιάχνοντας ένα νόστιμο, πικάντικο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Φιστίκια με μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα φαίνεται πως μειώνει την λιγούρα για γλυκά ή αλμυρά σνακ, λόγω της έντονης γεύσης αλλά και της ιδιότητας της να μην απορροφάται γρήγορα από το στομάχι. Ο συνδυασμός της με φιστίκια, τα οποία έχοντας τον ιδανικό συνδυασμό «καλών» λιπαρών με πρωτεΐνη βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης, είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσετε χωρίς πολλές θερμίδες.

Όλη η επικαιρότητα