Αρθρογραφία

Πέρασαν 3 χρόνια – Τον έλεγαν άγγελο…. Ίσσα Χαντί

Γράφει η Σοφία Βαρουξή.
Ακούστε το άρθρο

Ο Ίσσα Χαντί, αυτός που ήταν ένας άγγελος επί της γης, ανέβηκε στον ουρανό εδώ και τρία χρόνια, στις 4 ∆εκέµβρη 2020. Η ζωή του ήταν ένα χαµόγελο, ένας καλός λόγος καλοσύνης και δοτικότητας. Έδινε µόνο αγάπη, αγάπη που την έκανε πράξη ειδικά στον παππού του Χρήστο, που τον φρόντιζε µε τη συντροφιά του.

Στο κάλεσµα των φίλων του για παιχνίδι, η αντίδρασή του ήταν στα λόγια τους: «Τον παππού µου δεν θα τον ξαναδώ, το παιχνίδι θα το βρω».

Με δάκρυα στα µάτια στη θύµησή του, η 96χρονη γιαγιά του Μαρίκα, ζει και τον σκέπτεται καθηµερινά. Τον Ίσσα τον λάτρεψε όσο τίποτα στον κόσµο. Μαζί της η γλυκιά µάνα του Ζωή, η µάνα που έµαθε πρώτη την κακιά είδηση, λίγο πριν ανέβει τα σκαλοπάτια του Νοσοκοµείου, ότι ο Ίσσα- Χρίστος της, κοιµήθηκε για πάντα, ανήµερα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας.

«Ήταν ήρεµος όταν τον είδα µόνη για τελευταία φορά, ήθελε να ακούει µουσική, αυτή τον χαλάρωνε, τον γέµιζε χαρά, έτσι όταν του πήγα ένα µικρό ραδιοφωνάκι µε ακουστικά, ήταν τόσο χαρούµενος που η αρρώστια του δεν τον τρόµαξε ούτε στιγµή. Ήταν γενναίος, γεµάτος ελπίδα για τη ζωή, έκανε όνειρα, για τη σκηνοθεσία και το σενάριο που σπούδαζε στο Αµµάν της Ιορδανίας.

Αυτά του έδιναν ζωή, για να δώσει στους ανθρώπους κάτι το διαφορετικό. Τις ιδέες του, τις σκέψεις του, τη διαφορετικότητα της δηµιουργίας. Η δύναµή του ήταν τα ταξίδια, ταξίδευε σε όλα τα Αραβικά κράτη, στην Αίγυπτο καθώς και στην Αγγλία και στην Ευρώπη. ∆ιάλεξε το Κατάρ να εργαστεί γιατί του άρεσε σαν κράτος, τα συγκέντρωνε όλα, γνωρίζοντας φυσικά ξένες γλώσσες, καθώς έµαθε από µικρός αραβικά και αγγλικά. Εκεί έγινε δάσκαλος και δίδαξε µε τη φλόγα που είχε µέσα του.

∆εν έκλεινε ποτέ τα µάτια µπροστά στη δυστυχία των διπλανών του. Ήταν πάντα πρόθυµος. Η ευεξία του ήταν να ακούει µουσική και να γράφει ποιήµατα. Αυτά που συγκινούν είναι τα γράµµατα των συµβουλών του, στο πιο αγαπηµένο πρόσωπο της ζωής του, στη µάνα του, που πάντα της έλεγε να σκέπτεται θετικά, όπως έκανε εκείνος.

Είχε το θάρρος παίρνοντας µόνος του αποφάσεις που ευθυγράµµιζαν µε τις αξίες του, τις οποίες τις γνώριζε ο πατέρας του ο γνωστός γιατρός & πρ. ∆ιευθυντής της ορθοπεδικής του Νοσοκοµείου Πύργου, Ιωσήφ Χαντί που έλεγε µε πίστη για εκείνον: «Είναι πολύ έξυπνος ο Ίσσα και πάει µπροστά. Έτσι τον βοήθησε, αφού του προγραµµάτισε τις σπουδές του στην Ιορδανία και του πρότεινε µαζί µε εκείνον τη δουλειά του στο Κατάρ. Λατρεία του η µοναδική αδελφή του Μύριαµ, που έζησαν µαζί τα καλοκαίρια στο Αµµάν και όχι µόνο, κοντά στον παππού και στη γιαγιά, έτσι αγάπησε και πόνεσε, για τον λαό της Παλαιστίνης.

Συµβουλές ζωής έδινε στους ανθρώπους που τον έκαναν τον καλύτερο φίλο µε λόγια και µε πράξεις αγάπης. Η στοργική του µάνα Ζωή, από τον καιρό που δεν τον ακούει κάθε µέρα, θέλει να κρατηθεί όρθια και σκέπτεται τις ώρες, τις στιγµές που ο Ίσσα ήταν κοντά της, µε τις συµβουλές της αγάπης του για εκείνη, διαβάζοντας τα γράµµατα της στοργής του και της έγνοιας του.

∆εν την ξεχνούσε ποτέ, ούτε στα γενέθλια, κάθε στιγµή, κάθε λεπτό και αυτό θα το νιώσετε αφιερώνοντάς σας παρακάτω τα λόγια που λαχταρά κάθε µάνα, να τη σκέπτεται το παιδί της. Και ο Ίσσα και η Ζωή, το είχαν πετύχει. Ας είναι ο άγγελός της στον Παράδεισο, εκεί που κατοικούν οι άγγελοι του ουρανού για πάντα, όπως εκείνος

Από τα «προφητικά» γράµµατά του… στη λατρεµένη του µάνα Ζωή

«Προς: Ζωή Παπανικολάου
Να θυµάσαι να χαµογελάς.
Γιατί αλλιώς Συννεφιάζει… µέσα µου.
Χρόνια Σου Υπέροχα & µοναδικά.
Σε Λατρεύω…
ISSA 01.02.2013 ΑΘΗΝΑ»
***
«Προς Ζωή & Μητέρα µου
01-02-2013 ΑΘΗΝΑ
Αγάπη είναι να θες ο άλλος να υπάρχει κάπου
Στον πλανήτη & ας µην είναι δίπλα Σου. Σε
αγαπώ.
Από: Υιό Σου &
Θαυµαστή Σου…
Χρίστο – IssA»
***
«Σου στέλνω µία µου φωτό για να τη δώσεις
Στα παιδιά µου όταν θα τους λες ιστορίες λίγο
πριν κοιµηθούν.

Σε Αγαπάω και µη φοβάσαι πια εγώ είµαι εδώ
µε αυτό το χαµόγελο να Σου κρατάω Συντροφιά.
Χρόνια Σου Καλά Μητέρα.
01-02-2013 ΑΘΗΝΑ
ISSA»

Όλη η επικαιρότητα