Ανακοινώσεις Patrisnews

Περί Παιδείας στην ΟΡΤ: “Παραμυθοταξιδεύοντας με την Εύα!”

Ακούστε το άρθρο

Η εκπαιδευτική εκπομπή Περί Παιδείας με την Καραγγελή Κυριακή – Μαρία για αυτή την εβδομάδα έχει τίτλο: “Παραμυθοταξιδεύοντας με την Εύα!”

Καλεσμένη μας:

– η κα Εύα Πετροπούλου-Λιανού. Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης, του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα. Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία (τόμος 27, σελ.300). Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία:

– η καΝτίνα Αναστασιάδου. Σπούδασε γλυπτική, ιστορία της τέχνης και χαλκοχυτική με καθηγητές τους Γιώργο Νικολαΐδη και Θεόδωρο Παπαγιάννη, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Αποφοίτησε με Άριστα (10/10). Το 1988 έλαβε υποτροφία από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας (Monbusho) και στο διάστημα 1989-1991 παρακολούθησε μαθήματα Ιαπωνικής ιστορίας της τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κιότο (Kyoto University) με καθηγητή τον Zenzo Shimizu.

Το διάστημα 1986-1992 παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, καλλιγραφίας και ζωγραφικής σούμι (sumi-e) δίπλα στον ιστορικό και καλλιγράφο Mitsuo Takaoki και Nihonga δίπλα στην Miki Takaoki. Διδάσκει τεχνικές ζωγραφικής sumi-e στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Κυδαθηναίων, στην Πλάκα. Συνεργάζεται με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας κάνοντας πολλές ομιλίες σε σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες της Ιαπωνίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Τρίτη 18/02/2020 στις 22:00 στην ΟΡΤ!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!!!

Όλη η επικαιρότητα