Τα στοιχεία του ΙΟΒΕ και του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών: Περιθώρια σύγκλισης για τη Δυτική Ελλάδα

Το πρώτο τεύχος της έκθεσης κοινωνικών και οικονομικών τάσεων στις ελληνικές περιφέρειες εγκαινιάζει τη συνεργασία του ΙΟΒΕ με το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση, ανάδειξη και ερμηνεία κοινωνικών και οικονομικών τάσεων στις Περιφέρειες της Ελλάδας, μέσα από περιοδικές δημοσιεύσεις εκθέσεων εξαμηνιαίας συχνότητας.

Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Κουρούτας

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου, στην παραλία της Κουρούτας, στο ύψος του Δημοτικού Κάμπινγκ. Τον ηλικιωμένο εντόπισαν περαστικοί, που ειδοποίησαν άμεσα αστυνομία και ΕΚΑΒ. Ο άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έπεσε η αυλαία για το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι

Στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων βρέθηκε ο Δήμος Πηνειού το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, καθώς με φαντασμαγορικό τρόπο έπεσε η αυλαία για το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι. Εκατοντάδες καρναβαλιστές πλημμύρισαν από νωρίς την καρδιά της πόλης του Τραγανού για να παρακολουθήσουν την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που για μία ακόμη πρωταγωνίστησαν στα καρναβαλικά δρώμενα του νομού.

Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Δανιήλ Φλίγκου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλύφας «Αγία Μαρινα», παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Πηνειού.

Επιτυχημένη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στο Επιτάλιο

Μια υπέροχη καρναβαλική παρέλαση με άρματα και πληρώματα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Δημοτική Κοινότητα Επιταλίου του Δήμου Πύργου.

Aποκριάτικο ξεφάντωμα στο 48ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι

Μια ξεχωριστή καρναβαλική παρέλαση με έντονο κέφι, αρκετό χορό, εκατοντάδες καρναβαλιστές, όμορφα άρματα και πλήθος κόσμου, διαδραματίστηκε χθες το πρωί στην περιοχή των Λεχαινών όπου έλαβε χώρα το 48ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι.

Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για την κλοπή σε σουβλατζίδικο του Πύργου

Ένοχος για το πλημμεληματικό αδίκημα της κλοπής κρίθηκε ο 32χρονος που κατηγορείται ότι έκλεψε το ποσό των 10.000 ευρώ από κατάστημα εστίασης στον Πύργο, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Κούλουμα» στον δήμο Πύργου – «Βούλιαξε» από κόσμο το Κατάκολο!

Από νωρίς χθες το πρωί οικογένειες και μικρά παιδιά,  είχαν απλώσει τους χαρταετούς τους γεμίζοντας τον ουρανό με πολύχρωμους χαρταετούς, τηρώντας και με το παραπάνω το έθιμο, ενώ ασφυκτικά γέμισαν οι καφετέριες και τα εστιατόρια στην αγορά.

Διασκέδασαν παραδοσιακά! – Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην Κουρούτα

Έντονο κέφι, χαμόγελα, παραδοσιακοί χοροί και εδέσματα είχε ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στην πλημμυρισμένη από κόσμο Κουρούτα, με το δήμο Ήλιδας και συνδιοργανωτές την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας, το Σύλλογο Εστίασης Ήλιδας και τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας να παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

9η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας: Ξεφάντωσαν κάνοντας τη νύχτα… μέρα!

Ατελείωτο κέφι και διασκέδαση είχε η 9η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους της κοινότητας, με τη συνεργασία όλων των φορέων να εξασφαλίζει ένα άρτιο αποτέλεσμα, μικρούς και μεγάλους να χαίρονται κάθε δευτερόλεπτο και τον παρουσιαστή Νικόλα Ράπτη μαζί με τη συμπαρουσιάστριά του Νίκη Μπουτζαρέλη να δίνουν τη δική τους ξεχωριστή «πινελιά» στην εκδήλωση.

Πατρινό καρναβάλι: Συλλήψεις για ναρκωτικά, βεγγαλικά και κλοπές από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ελέγχθηκαν 1.052 άτομα, εκ των οποίων 124 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα, όπου συνελήφθησαν τελικά 43 άτομα.

Ηλεία: Καλή η φετινή παραγωγή στο πορτοκάλι

Αυξημένη είναι τη φετινή χρονιά η τιμή του επιτραπέζιου και χυμοποιήσιμου πορτοκαλιού, κάτι που όμως, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής του Τραγανού του δήμου Πηνειού, δεν θεωρείται κέρδος, καθώς το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τα εργατικά χέρια και τα ακριβά μεροκάματα, δεν αφήνουν περιθώρια για αύξηση του εισοδήματος.

Τρεις συλλήψεις για την διάρρηξη σε ψησταριά του Πύργου – Έκλεψαν 10 χιλ. ευρώ, βρέθηκαν τα μισά

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία για κλοπή κατά συνατουργία, καθώς και η μητέρα του ανήλικου σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Εργάτες γης: Παραμένει το αδιέξοδο για τους Ηλείους παραγωγούς φράουλας

Για τους παραγωγούς της φράουλας στην Ηλεία, η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο καθώς κανένας νέος εργάτης γης δεν έχει φτάσει στον Νομό.

Ξεχωριστές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα ζητούν οι μελισσοκόμοι της Ηλείας

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα σε κυβέρνηση και μελισσοκόμους και οι λύσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε ο κλάδος των τελευταίων να μπορέσει να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια και να γνωρίσει την ανάπτυξη που μπορεί, ήταν τα κύρια στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκαν δύο Ηλείοι μελισσοκόμοι, που από τη μία κάνουν λόγο για σοβαρές καταστάσεις που καθιστούν τον κλάδο τους μη βιώσιμο και από την άλλη σημειώνουν πως με συγκεκριμένες κρατικές παρεμβάσεις η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει.

Πύργος: Eνεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου του ΟΑΕΔ

Σε μια σημαντική απόφαση που μπορεί σταδιακά να επαναφέρει την κανονικότητα σε σπουδαστές και εργαζομένους του ΟΑΕΔ στον Πύργο, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης που υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Ενεργειακή & Λειτουργική Αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ της ΕΠΑΣ Πύργου»  στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Πάτρα – Καρναβάλι: 250 περιστατικά μέθης και τραυματισμών κλήθηκε να διαχειριστεί ο Ερυθρός Σταυρός

Στην φετινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα, φέτος λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές. Πολλά ήταν όμως και τα περιστατικά μέθης και μικροτραυματισμών που αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές του, τα οποία χθες το βράδυ ανήλθαν στα 250.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς, συμμετείχε στην επίσημη επίσκεψη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στο …

Όλη η επικαιρότητα