Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για την κλοπή σε σουβλατζίδικο του Πύργου

Ένοχος για το πλημμεληματικό αδίκημα της κλοπής κρίθηκε ο 32χρονος που κατηγορείται ότι έκλεψε το ποσό των 10.000 ευρώ από κατάστημα εστίασης στον Πύργο, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Ηλεία: Καλή η φετινή παραγωγή στο πορτοκάλι

Αυξημένη είναι τη φετινή χρονιά η τιμή του επιτραπέζιου και χυμοποιήσιμου πορτοκαλιού, κάτι που όμως, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής του Τραγανού του δήμου Πηνειού, δεν θεωρείται κέρδος, καθώς το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τα εργατικά χέρια και τα ακριβά μεροκάματα, δεν αφήνουν περιθώρια για αύξηση του εισοδήματος.

Τρεις συλλήψεις για την διάρρηξη σε ψησταριά του Πύργου – Έκλεψαν 10 χιλ. ευρώ, βρέθηκαν τα μισά

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία για κλοπή κατά συνατουργία, καθώς και η μητέρα του ανήλικου σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Εργάτες γης: Παραμένει το αδιέξοδο για τους Ηλείους παραγωγούς φράουλας

Για τους παραγωγούς της φράουλας στην Ηλεία, η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο καθώς κανένας νέος εργάτης γης δεν έχει φτάσει στον Νομό.

Ξεχωριστές λύσεις σε σημαντικά προβλήματα ζητούν οι μελισσοκόμοι της Ηλείας

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα σε κυβέρνηση και μελισσοκόμους και οι λύσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε ο κλάδος των τελευταίων να μπορέσει να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια και να γνωρίσει την ανάπτυξη που μπορεί, ήταν τα κύρια στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκαν δύο Ηλείοι μελισσοκόμοι, που από τη μία κάνουν λόγο για σοβαρές καταστάσεις που καθιστούν τον κλάδο τους μη βιώσιμο και από την άλλη σημειώνουν πως με συγκεκριμένες κρατικές παρεμβάσεις η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει.

Πύργος: Eνεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου του ΟΑΕΔ

Σε μια σημαντική απόφαση που μπορεί σταδιακά να επαναφέρει την κανονικότητα σε σπουδαστές και εργαζομένους του ΟΑΕΔ στον Πύργο, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης που υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Ενεργειακή & Λειτουργική Αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ της ΕΠΑΣ Πύργου»  στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς, συμμετείχε στην επίσημη επίσκεψη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στο …

Πύργος: Ένας τραυματίας σε τροχαίο στον κόμβο Φιλοθέης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Patrisnews, αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του ενός οδηγού, ο οποίος διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Ηλείας για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι «στυλοβάτες» του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση του Αποκριάτικου Χορού που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το Σωματείο Εργαζομένων της στο κτήμα «Αγράμπελις», με τους δυο φορείς να καλούν και να τιμούν για την προσφορά τους ανθρώπους που πρόσφεραν την ψυχή τους και επιτέλεσαν σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μεγάλη συμμετοχή στην 3η Ποδαράτη Βάρδας

Η 3η Ποδαράτη Βάρδας που έγινε χθες, αποτελεί πλέον θεσμό στην κοινότητα, καθώς πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αυξάνονται τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους.

Διάρρηξη σε ψησταριά στον Πύργο με λεία περίπου 10.000 ευρώ

Διάρρηξη με λεία περίπου 10.000 ευρώ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στον Πύργο. Όλα έγιναν σε γνωστή ψησταριά της πόλης, όταν δράστης, γνώριμος στις αρχές, διέρρηξε το κατάστημα, και σύμφωνα με πληροφορίες αφαίρεσε 10 χιλ. ευρώ, ενώ έπειτα τράπηκε σε φυγή.

Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας στην Αρχαία Ολυμπία, στα πλαίσια Προγράμματος Εκπαίδευσης σε θέματα Ολυμπισμού , Ολυμπιακών Αξιών και Ολυμπιακών Αγώνων

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και Αθλητισμού και της Δ.Ο.Α., πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α. στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11/3 έως τις 13/3, το πρώτο τριήμερο εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων του Ν. Ηλείας. Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας συμμετείχε σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα με 12 μαθητές και μαθήτριες και συνοδούς την κ. Καρύδη Γεωργία ΠΕ11 και την κ. Ανδρέου Αικατερίνη ΠΕ08.

Δήμος Πύργου: Έκκληση από την Υπ. Καθαριότητας για τη μη ρίψη εύφλεκτων υλικών στους κάδους

Έκκληση προς τους πολίτες προκειμένου να μην απορρίπτουν εύφλεκτα υλικά στους κάδους απορριμμάτων εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, με αφορμή την καταστροφή κάδων από πυρκαγιά.

Παρελήφθησαν από τον δήμο Ήλιδας οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

Πρόκειται για τις φυσικές καταστροφές της περασμένης χρονιάς από τον καύσωνα στις 23 Ιουλίου και στις 22 Αυγούστου, από το χαλάζι στις 26 Νοεμβρίου και από την ανεμοθύελλα στις 27 Νοεμβρίου.

Παρέμβαση της Χρύσας Ζούπη για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πύργου

Η κα Ζούπη επισήμανε ότι θα πρέπει η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας, να φέρουν νέους γιατρούς και νέες ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας Πύργου και στο νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των εργαζομένων, σε μία εποχή όπου υπάρχει έντονη οικονομική κρίση και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε σε ιδιώτη γιατρό προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποια θέματα υγείας.

Πρωτοδικείο Αμαλιάδας: Συνεχίζονται οι διακοπές εργασιών

Συνέχεια στην αρνητική τους στάση απέναντι στο σχέδιο νόμου που επιθυμεί να φέρει προς διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο αλλάζει άρδην τον δικαστικό χάρτη της χώρας, αποφάσισαν μετά τη χθεσινή τους συνέλευση οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας που θα συνεχίσουν τις διακοπές εργασίας που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα