Παραδίδεται τις επόμενες ημέρες η μελέτη για το Πύργος – Τσακώνα: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για Καϊάφα

Οι μελέτες για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα που προβλέπουν τρεις εναλλακτικές για τον Καϊάφα θα παραδοθούν τις προσεχείς ημέρες, η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη θα ξεκινήσει το καλοκαίρι,σε δυο μήνες θα υπογραφεί η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας, ενώ το Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου του Φιλιατρινού Φράγμα.

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που πωλούσε αναβολικά σε γυμναστήριο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα εκ των οποίων και ένας 65χρονος που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας ο οποίος διατηρούσε κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής.

Καλαμάτα: Επιτήδειος κατάφερε να αποσπάσει από 60χρονη 6.520 ευρώ με ένα απλό τηλεφώνημα

Πρόκειται για έναν 30χρονο που προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο κατάφερε να αποσπάσει από την 60χρονη το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.520 ευρώ.

Ο Δημήτριος Τερζής πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας «η πρόοδος», κατόπιν πρόσκλησης του πλειοψηφούντα συμβούλου Τερζή Δημητρίου, εκ των εκλεγμένων μελών των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου 2024.

«Έφυγε» από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Δημήτριος Στριμπάκος

Ο εκλιπών ήταν καλός οικογενειάρχης και επαγγελματίας, άνθρωπος δραστήριος, που ασχολήθηκε με τα κοινά και προσέφερε στον τόπο καταγωγής του, τη Μάλη, στα Φιλιατρά και στον δήμο Τριφυλίας.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο

Τη συνάντηση, που έγινε παρουσία και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Παναγιώτη Καρνούσκου, απασχόλησαν βασικά ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης, όπως η Λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και έργα υποδομών.

Τον Παγκόσμιο αγώνα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, με τους εκπροσώπους της Αγγλικής εταιρείας RED ON SPORTS, Maximillian Wussler, Malcolm Smith και Debbie Rycraft, καθώς και τον προπονητή ποδηλασίας και διοργανωτή αγώνων Κοσμά Νταβουτιάν.

“Βόμβες” για το ναυάγιο στην Πύλο: “Η Ελλάδα δεν απαντούσε στις κλήσεις της Frontex”

Σοβαρές ευθύνες στις ελληνικές αρχές για μη ανταπόκρισή τους στη FRONTEX, τη στιγμή που εκτυλισσόταν το ναυάγιο στην Πύλο, καταλογίζει μεταξύ άλλων η έρευνα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, σχετικά με τον ρόλο της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της Ε.Ε. Γι’ αυτή, μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι “εξαρτάται υπερβολικά από τα κράτη-μέλη” όταν πλοία που μεταφέρουν μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο.

Μεσσήνη: Ρομά «σήκωσαν» 2 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (26.2.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας ανήλικος ημεδαπός.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσόρισε τους 69 επιβάτες της πρώτης πτήσης από Στοκχόλμη στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας

Τους επισκέπτες καλωσόρισαν ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθανάσιος Μιχελόγγονας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπυρίδων Τζινιέρης και η Αερολιμενάρχης Βιβή Βλάχου, οι οποίοι και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για αυξημένη επισκεψιμότητα τη φετινή τουριστική περίοδο.

Καλαμάτα: Μεγαλειώδης υποδοχή της πρώτης πτήσης από Στοκχόλμη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας  η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και οι φορείς τουρισμού του Νομού, θα υποδεχθούν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης από Στοκχόλμη με την αεροπορική εταιρεία SAS (Scandinavian Airlines)  το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα άφιξης στις 20:00 μ.μ.

Ξυλοδαρμός ανηλίκου στην Καλαμάτα: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

Στη σύλληψη του 16χρονου που κατηγορείται για ξυλοδαρμό και του 75χρονου πατέρα του για παραμέληση ανηλίκου προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από σχετική καταγγελία που είχαν υποβάλλει οι γονείς του 16χρονου θύματος.

Χωρίς νέα ειδική ρύθμιση τα πυροδάνεια Ηλείας και Μεσσηνίας

«Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τα ανεξόφλητα υπόλοιπα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Κρατικών Εγγυήσεων και Κίνησης Κεφαλαίων από τους αρμόδιους φορείς, το συνολικό ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο των δανείων, για τα οποία παρασχέθηκε η εγγύηση του ΕΔ βάσει της υπουργικής απόφασης 2/54310/0025/13.09.2007 (πυρόπληκτοι) και τα οποία έχουν μεταβιβασθεί σε Funds, κατά την 31η.12.2022 ανέρχονταν σε 166,02 εκατ. ευρώ».

Σεισμός 4,2R κοντά στη Μεθώνη

Ένας σεισμός με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (06/02), κοντά στη Μεθώνη και στα ανοιχτά της Μεσσηνίας.

Καλαμάτα: Συνελήφθη νταντά για κακοποιητική συμπεριφορά σε δύο παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών – 3 ετών και 19 μηνών βρέφος – είχε προσλάβει τον Δεκέμβριο την 36χρονη για να προσέχει τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Ξυλοδαρμός μαθητή λυκείου από τέσσερις ανήλικους στην Καλαμάτα

Θύμα ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου και δράστες τέσσερις ανήλικοι ρομά που συνελήφθησαν από την αστυνομία έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε στην αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση.

Όλη η επικαιρότητα