Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αυτοψία οικοπέδου στην Κυπαρισσία για αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών

Ακούστε το άρθρο

ΑΥΤΟΨΙΑ στο χώρο του οικοπέδου που ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο μηχανικών της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να εξεταστεί η αξιοποίησή του στο άμεσο μέλλον ώστε να μην απαξιωθεί η δημόσια περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτοψία με την παρουσία μηχανικών προκλήθηκε μετά από επιστολής πολιτών αλλά και δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο στις 3 Δεκεμβρίου 2016, για την κατάσταση που επικρατεί στην οικοπεδική έκταση που δεν έγινε ποτέ Διοικητήριο αν και αγοράστηκε με πόρους της τότε Νομαρχίας και στην συνέχεια πέρασε ως περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Θυμίζουμε ότι δεν προχώρησε παρά τις προθέσεις της τότε περιφερειακής ενότητας, η δημιουργία ΣΔΙΤ για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα που θα στεγέζει τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Ή ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έχει ενημερωθεί η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, ενώ αναμένεται να συνταχθεί έκθεση για την κατάσταση της έκτασης. Μέχρι στιγμής πάντως μέρος της έκτασης χρησιμοποιείται από το Δήμο Τριφυλίας για τις ανάγκες του ώστε να υπάρχει απόθεμα σε υλικά για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάντως δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει την έκταση μελλοντικά, ενώ υπάρχουν προτάσεις για την δημιουργία χώρου πρασίνου ή έστω ενός πάρκου σε συνδυασμό με παιδική χαρά που λείπει από την Κυπαρισσία σε απόσταση που βρίσκονται κοντά δεκάδες υπηρεσίες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα