Μεσσηνία

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ενισχύονται υποδομές φωτισμού και ασφαλτοτάπητα στις περιοχές της Κυπαρισσίας

Ακούστε το άρθρο

ΣΕ εξέλιξη είναι το πρόγραμμα ενίσχυσης υποδομών αλλά κυρίως αυτό της βελτίωσης οδικών αξόνων σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς η Άνοιξη που ήρθε αποτελεί την καλύτερη περίοδο για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων προσφέροντας ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Με αφορμή το επίκαιρο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, την ανάδειξη του διευρωπαικού άξονα Καλονερό-Τσακώνα που τίθεται στην ατζέντα των αρμόδιων υπουργείων, η περιφέρεια ετοιμάζεται για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Μεσσηνίας, για την σηματοδότηση σε κομβικά σημεία αλλά και δράσεις στην Τριφυλία. Πιο συγκεκριμένα σύντομα θα γίνει η βελτίωση των συνθηκών ορατότητας στον επαρχιακό δρόμο που βρίσκεται στα όρια της Κυπαρισσίας κοντά στα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ μέχρι τις εργατικές κατοικίες που αποτελεί παράλληλα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΣΤΑΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ

Παράλληλα πριν το Πάσχα ετοιμάζεται η εργολαβία για την ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού από το Ροντάκι Κυπαρισσίας- Στασιό-Αρμενιοί-Σπηλιά-Φαρακλάδα καθώς ο τάπητας έχει φθαρεί καθιστώντας προβληματική την κίνηση των τροχοφόρων, ενώ σχεδιάζεται η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου όπου χρειαστεί με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις. Το έργο είχε προτείνει μαζί με τα υπόλοιπα ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, μαζί με τεχνικό κλιμάκιο που έχει επισκεφθεί την περιοχή παρουσία και του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, ενώ ήδη η περιφέρεια βελτίωσε ορισμένους οδικούς άξονες στη Τριφυλία με δικούς της πόρους όπου απαιτήθηκε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα