Ελλάδα

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας: Στο επίκεντρο η προετοιμασία για τον καιρό

Ακούστε το άρθρο

Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τίθενται προς έγκριση σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο σε προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης από τη ΣΑΕΠ 801, νέων έργων από Δήμους που επλήγησαν σε περιόδους κακοκαιρίας το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ εκπόνησαν ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για το έτος 2017, τόσο για τις χιονοπτώσεις – παγετούς, όσο και για τα πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, ώστε όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.

Πρόκειται για καθαρά διοικητική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στο Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όλες οι προβλέψεις του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση φαινομένων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η 1η συνεδρίαση για το 2017 θα γίνει σήμερα στις 3μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προς συζήτηση:

  • Έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του νέου έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών Έργων Υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016 στο Δήμο Πύργου», προϋπολογισμού 1.496.000 ευρώ στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016.
  • Έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του νέου έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι) στο Δήμο Πηνειού – 2016», προϋπολογισμού 557.000 ευρώ στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016.
  • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2017.
  • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας σεισμικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2017.
  • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας χιονοπτώσεων-παγετών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016- 2017.

Όλη η επικαιρότητα