Αρθρογραφία

Περιμένοντας το αποτέλεσμα

Μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, είδαμε ότι είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και αποφασίσαμε προσωρινά να μετακομίσουμε στην λίμνη του Καϊάφα, όπου το φιλόξενο ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ και ο φίλος μας ο καθηγητής Γιόχανσον, ο οποίος πάντα έχει κάτι να μας πει.

Βάλαμε στην άκρη και την τακτική μας ενημέρωση από τα κανάλια της TV, όπου οι ενημερωτές και οι κυβερνητικοί των δήθεν διαρροών, βάλθηκαν οπωσδήποτε να μας ενημερώσουν και να μας μορφώσουν κιόλας, ώστε να καταλάβουμε τέλος πάντων πως αυτά που μας δίνουν οι δανειστές μας είναι περισσότερα από αυτά που μας παίρνουν.

Λες και δεν ξέρουμε από τις εμπειρίες μας στη ζωή, πως αν ζητάς κάτι και παρακαλάς γι αυτό, όπως ας πούμε η κυβέρνησή μας, παρακαλάει για τα δανεικά κλπ., δεν δίνεις πολλαπλάσιες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις , αλλά σου τα δίνουν έτσι για πλάκα και επειδή θεωρείσαι κι από πάνω εξαιρετικά όμορφος.

Ξέρουμε λοιπόν ότι τα ισοδύναμα και τα αντίμετρα έχουν μεγαλύτερη αξία απ ότι τα δανεικά και επί πλέον υπάρχουν τόκοι, χρεολύσια, εξασφαλίσεις, ενοχικές και εμπράγματες και εν τέλει δεν είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα τα πράγματα, όσο μπορεί να μας λέει ο κάθε κυβερνητικός παράγοντας και ο κάθε κυβερνητικός ενημερωτής, και μάλιστα χαμογελώντας ειρωνικά ή ακόμη και χαζά.

Και επίσης ξέρουμε πως οι περικοπές μισθών και κυρίως συντάξεων, που χορηγήθηκαν στην πλειοψηφία των συνταξιούχων και σε όλους τους ιδιωτικούς συνταξιούχους από την ανταποδοτική συσσώρευση των κρατήσεών τους, διοχετεύονται στην πληρωμή τοκοχρεολυσίων και στις δαπάνες για την χρηματοδότηση των λεγόμενων κοινωνικών παροχών , για τις οποίες μάλιστα η πολιτεία καμαρώνει κιόλας ως τιμητής των φτωχών και των ανήμπορων.

Την αράξαμε λοιπόν, αν και στο κεφάλι μας στριφογυρίζουν όλα αυτά που υφιστάμεθα, χωρίς να φταίμε σε τίποτα και όλα όσα πρόκειται να γίνουν χωρίς την θέλησή μας, και τιμούμε την χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο καθηγητής Γιόχανσον, μαζί με τους μόνιμους κατοίκους του Καϊάφα, τους ημίθεους Λαπίθες και τις πραγματικές θεές της λίμνης, τις Ανυδρίδες νύμφες, και φυσικά με όλους τους καλεσμένους στην πλειοψηφία τους μυημένους στα μυστήρια της περιοχής του Καϊάφα και του Λαπίθα.

Όσο για το αποτέλεσμα του Eurogroup,όπως μας είπαν, δεν πρέπει να ανησυχούμε, όλα είναι τακτοποιημένα, θα πληρώσουμε όπως θα αποφασίσουν και χωρίς την έγκρισή μας και αν μας αρέσει, αν όχι ας φύγουμε από την χώρα, η δε ενημέρωση θα είναι έγκυρη και έγκαιρη από τους κρατικούς ενημερωτές και τους συνεργάτες τους στην ενημέρωση.

Και αν μας πουν οι άσπονδοι φίλοι μας και δανειστές, να στρωθούμε στη δουλειά για να εξοφλήσουμε, δεν ανησυχούμε, θα υπογράψουμε όλα εν λευκώ και φυσικά εμείς δεν θα δουλέψουμε, γιατί δεν μας αρέσει η δουλειά.

Όλη η επικαιρότητα