Ηλεία

Περιμένουν το νερό στο αυλάκι οι αγρότες του Ηλειακού Κάμπου

Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες του Ηλειακού Κάμπου περιμένουν να τρέξει «το νερό στο αυλάκι» για να ξεκινήσουν να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους αφού ο καιρός δείχνει πως οι βροχές απομακρύνονται ο δείκτης της θερμοκρασίας τραβά την ανηφόρα.

Τόσο ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης όσο και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος εκτιμούν πως σήμερα θα υπάρχει νερό στο δίκτυο από τον ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού.

«Υπάρχουν καλλιέργειες που πρέπει να ποτιστούν όπως τα καρπούζια, τα κηπευτικά και οι αγρότες μέλη μας περιμένουν» δηλώνει ο κ. Δημήτρης Κουλούρης.

Εκτιμήσεις Παλαιολόγου

Ο Χρήστος Παλαιολόγος με την ιδιότητα του προέδρου των καλαμποκοπαραγωγών αλλά και του έμπειρου αγρότη, εκτός από το αρδευτικό,  αναφέρθηκε και στις καλλιέργειες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο στον Ηλειακό Κάμπο:«Η καλλιέργεια του καλαμποκιού ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα περίπου και η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι οι εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν φέτος θα είναι αισθητά μειωμένες από πέρυσι. Αιτία είναι το υψηλό κοστολόγιο που καθιστά ασύμφορη την καλλιέργεια καλαμποκιού. Αντίθετα βλέπω να υπάρχει μια μικρή αύξηση στην καλλιέργεια βαμβακιού σε σχέση πάντα με την προηγούμενη χρονιά. Ίσως να είναι καλύτερη καλλιέργεια. Επίσης έχω την εικόνα ότι θα είναι μειωμένη και η καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας. Τώρα, η άρδευση για την καλλιέργεια του βαμβακιού όπως και του καλαμποκιού και των άλλων καλλιεργειών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.»

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι οι αγρότες που αρδεύουν τις εκτάσεις τους από το δίκτυο του ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού, θα πρέπει να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να ανταπεξέλθει από την πλευρά του ο οργανισμός στις δικές του, υποχρεώσεις.

Όλη η επικαιρότητα