Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Περιοδεία Καραθανασόπουλου στην Ηλεία, παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτ. Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Περιοδεία στην Ηλεία, με έμφαση στις δομές Υγείας, έκανε χθες στην Ηλεία ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Καραθανασόπουλος, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του  Μαΐου.

Ο κ. Καραθανασόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, ενώ επέδειξε ενδιαφέρον και το τι γίνεται με τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και το πότε θα πληρωθούν.

«Ο λαός μας δέχεται επίθεση στη ζωή του και στα δικαιώματά του από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ, αλλά και τους δήμους και τις περιφέρειες που αποτελούν στηρίγματα αυτής της πολιτικής. Οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς συμβάλλουν στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι η κόκκινη γραμμή που δένει τον “Καποδίστρια” με τον “Καλλικράτη” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον “Κλεισθένη” του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητικές αυτές μεταρρυθμίσεις δεν έφεραν και δε θα φέρουν ποτέ ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Δεν μπορούν να αναιρέσουν τις κοινωνικές ανισότητες και τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που πρέπει να έχει η χώρα.

«Θα έχουμε ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες, τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις ή ανάπτυξη που θα βασίζεται στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στο φτηνό εργατικό δυναμικό;», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν υλοποιούν έργα αντιπλημμυρικής ή αντισεισμικής θωράκισης επειδή δεν αποφέρουν κέρδη.

«Χρειάζεται μέσα από την ψήφο του λαού ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση και ισχυρό ΚΚΕ για να διεκδικήσουμε πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν. Δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα», σημείωσε.

Ο κ.Καραθανασόπουλος παρουσίασε επίσης την πρώτη ομάδα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Ηλείας, κάνοντας λόγο για ψηφοδέλτιο με ποιοτική διαφορά από τα υπόλοιπα.

  1. Αθανασόπουλος Τρύφωνας (εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας)
  2. Αποστολοπούλου Γιολάντα (εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας)
  3. Γιάνναρος Παναγιώτης (συνταξιούχος, πρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Πύργου)
  4. Θωμόπουλος Βίκτωρας-Παναγιώτης (αυτοαπασχολούμενος γεωπόνος)
  5. Καραπάνος Γιώργος (συνταξιούχος ΕΒΕ, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας)
  6. Λυμπεροπούλου Παναγιώτα (αγρότισσα)
  7. Ξενοστάθη Αθανασία (πρόεδρος ΟΓΕ Πύργου)
  8. Τεφάνης Γιάννης (Γραμματέας ΤΕ Ηλείας ΚΚΕ)
  9. Τζαβάρας Σπύρος (τεχνικός υγραερίου)

Όλη η επικαιρότητα