Κόσμος

Περιοδεία Τραμπ στην Ασία με νέες απειλές κατά της Β.Κορέας

Ακούστε το άρθρο
Ανεβάζει τους τόνους ο Τραμπ απέναντι στη Βόρεια Κορέα, επιδιώκοντας παράλληλα με το ταξίδι του στην Ασία να ενισχύσει τη συμμαχία ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ. Εξάλλου κατά την περιοδεία αναμένεται να ενισχύσει την πολεμική ρητορική ενάντια στη Β. Κορέα.

Η περιοδεία του στην Ασία η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι συναντήσεις του προέδρου θα ενισχύσουν τη διεθνή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής και θα διασφαλίσουν την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου», αναφέρεται επίσης στη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με την επικεφαλής του τμήματος Βορείου Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χουί ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να καταβάλλει από κοινού με την Πιονγκγιάνγκ προσπάθειες για την διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο με διπλωματικά μέσα.

Η απεσταλμένη της Βόρειας Κορέας είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Μορκγούλοφ, και τον εντεταλμένο για ειδικές υποθέσεις πρέσβη Όλεγκ Μπουρμπίστροφ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται, ότι «από ρωσικής πλευράς επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Μόσχας να αναζητηθούν από κοινού με την Πιονγκγιάγκ, τρόποι διευθέτησης των προβλημάτων της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, και μάλιστα το πλαίσιο της προώθησης του ρωσο-κινεζικού οδικού χάρτη διευθέτησης της κρίσης».

Οι συνομιλίες με τους βορειοκορεάτες διπλωμάτες διήρκεσαν τέσσερις ώρες.

Ο ρωσο-κινεζικός οδικός χάρτης διευθέτησης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο προβλέπει να σταματήσουν, η Βόρεια Κορέα τις δοκιμές πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα