Γ. Τσακίρης: Στόχος τα επόμενα 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ΑΠΕ

Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Ελλάδα «άνοιξε» τον δρόμο στον Εast Μed!

Άνοιξε ο δρόμος, τουλάχιστον όσον αφορά το ελληνικό τμήμα, για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med. Οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων που τέθηκαν προς διαβούλευση σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, πήραν την έγκριση των περιφερειακών συμβουλίων και το έργο πραγματοποίησε το πιο σημαντικό βήμα.

Μελέτες διασύνδεσης του «EASTMED» με τα τοπικά δίκτυα

Eκτός από την θετική γνωμοδότηση επί της Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του EASTMED, στην τελευταία του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της  υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.»

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο Olympia Forum.

Η εφ. «Πατρίς» παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Την προοπτική η δυναμικότητα της Χώρας σε ΑΠΕ, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 10 GW, να τριπλασιαστεί μέχρι το 2030 γνωστοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Καλαματιανός οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ώστε να τονώσει την εγχώρια βιομηχανία στους τομείς της αλυσίδας αξίας των φωτοβολταϊκών πάρκων και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία σκοπεύουν να κινητοποιήσουν ειδικά για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον κλάδο της παραγωγής εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Φυσικό αέριο: Το κόστος απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο – Στους top εισαγωγείς LNG η Ελλάδα

Οι προσπάθειες για απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειες, χωρίς παράλληλα η Ευρώπη να βυθιστεί σε ενεργειακή κρίση τον χειμώνα, …

Enel Green Power: H καινοτομία και η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εισάγει νέες, σύγχρονες τεχνολογίες στα επιχειρησιακά της κέντρα και καινοτομεί με επαναστατικές βιώσιμες πρακτικές στα έργα που διαχειρίζεται, κάνοντας πράξη το όραμά της: Enabling progress with sustainable energy.

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ ανακοίνωσε η Κύπρος

Ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κοίτασμα εντοπίστηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Υδρογονάνθρακες: Μεγάλο ενδιαφέρον για έρευνες σε περιοχές νότια της Κρήτης και του Ιονίου

Ξένες πετρελαϊκές εταιρίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αν και επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια πρόταση.

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Σήμερα η τελική απόφαση των Υπ. Ενέργειας

«Κλειδώνει» σήμερα -Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022-, το πλαφόν για το φυσικό αέριο, μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να παρθούν οι τελικές αποφάσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας.

Το 2023 οι απαντήσεις για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις πέντε θαλάσσιες παραχωρήσεις του Ιονίου Πελάγους και της Κρήτης.

Κατάκολο: «Άκυρο» και από ΔΙΠΑ για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων λόγω… Νatura!

Aποχαιρέτα τους… υδρογονάνθρακες που χάνεις» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της απάντησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ερώτηση …

Πυκνώνουν οι εξελίξεις για τους υδρογονάνθρακες – Ο χάρτης των ερευνών για φυσικό αέριο

Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση μετά από 22 χρόνια (στην Ζίτσα των Ιωαννίνων) και η πρώτη θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου μετά από 43 χρόνια (στον Πρίνο) παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης σε ορίζοντα λίγων μηνών, παράλληλα με την εκκίνηση των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, την περασμένη εβδομάδα από το πλοίο Sanco Swift.

Υδρογονάνθρακες: Ξεκίνησε το Sanco Swift τις σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Στο σημείο ερευνών βρίσκεται το ερευνητικό πλοίο Sanco Swift της Exxon Mobil και έχει ήδη αρχίσει την προεργασία για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Όλη η επικαιρότητα