Ηλεία

Περιβαλλοντικές ανησυχίες στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Περιβαλλοντική συνείδηση στην πράξη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, οι οποίοι άφησαν για λίγο τα θρανία και προχώρησαν σε περιβαλλοντικές δράσεις δίνοντας το δικό τους μήνυμα.

Οι εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS που υλοποιεί το σχολείο και εντάχθηκαν στην πανελλήνια δράση ‘Let’s do it Greece 2018’, όπου είχε ενεργή συμμετοχή το σχολείο.

Καθαρισμός και δενδροφυτεύσεις

Η αρχή έγινε με τον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου οι μαθητές του προγράμματος ERASMUS με την καθοδήγηση της διευθύντριας του σχολείου Αγνής Μπαλή και των καθηγητών Γιώργου Γοροζίδη, Ευγενίας Δρακοπούλου, Αμαλίας Κατοχιανού και Ευγενίας Ψυρίλλου, προχώρησαν σε παρεμβάσεις.

Αρχικά έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου και απομακρύνθηκαν ότι σκουπίδια υπήρχαν στον χώρο και στην συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μετατράπηκαν σε κηπουρούς καθώς προχώρησαν σε κούρεμα του γκαζόν και δενδροφυτεύσεις στο προαύλιο, αλλάζοντας την εικόνα του σχολείου τους. Έδωσαν δε την υπόσχεση να προσέχουν και να προστατεύουν το χώρο, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ανάλογη δράση πραγματοποίησαν οι ίδιοι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το πρωί της Κυριακής, αυτή την φορά στην παραλία και στο δάσος της Μαραθιάς.

Ουσιαστικά συμμετείχαν στην δράση ‘Let’s do it Greece 2018’, όπως αυτή εξελίχθηκε ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί φορώντας ανάλογα μπλουζάκια και έχοντας προμηθευτεί τα απαραίτητα (σακούλες και γάντια) προχώρησαν σε καθαρισμό της περιοχής και απομάκρυναν πολλά σκουπίδια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον για όλους, εν όψει μάλιστα και της έναρξης της θερινής περιόδου, καθώς η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης για τους ντόπιους αλλά και για τουρίστες.

Όλη η επικαιρότητα