Ηλεία

Παίρνει σάρκα και οστά – Στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ το εργοστάσιο απορριμάτων στην Τριανταφυλλιά

Ακούστε το άρθρο

Εκτάκτως συνεδρίασε προχθές το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας υπό την προεδρία του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση για την ένταξη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην νέα πρόσκληση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ως εκ τούτου, το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε ήταν:  «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απόσυρση της υποβληθείσας, στο πλαίσιο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, της με κωδικό 14.6i.26-27.1 και Α/Α ΟΠΣ 1465 Πρόσκλησης, αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας» και υποβολή νέας αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης αυτής από τον Φορέα Υλοποίησης (Δήμο Ήλιδας) για την ένταξη του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΠΕ Ηλείας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ, της με κωδικό 14.6i.27.7-8.2 και Α/Α ΟΠΣ 2240 Πρόσκλησης χρηματοδότησης».

Οι αποφάσεις

Το Συμβούλιο του Φορέα αποφάσισε ότι εγκρίνει την απόσυρση της με αρ. πρωτ. 698Δ/05-12-2016 Δήμου Ήλιδας αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας», η οποία υπεβλήθη στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο της με κωδικό 14.6i.26-27.1 και Α/Α ΟΠΣ 1465 Πρόσκλησης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ.

Επίσης, ενέκρινε την υποβολή νέας αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων: Υλοποίηση ώριμων έργων ανάκτησης και διάθεσης αστικών αποβλήτων», κωδικό 14.6i.27.7-8.2 και Α/Α ΟΠΣ 2240.

Παράλληλα, έδωσε την εξουσιοδότησή του στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ για να διαβιβάσει την απόφαση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας, ως Φορέας Υλοποίησης και Δικαιούχος της Πράξης, προκειμένου να γίνουν εκ μέρους του οι προβλεπόμενες στην εγκεκριμένη από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπογεγραμμένη Προγραμματική Σύμβαση ενέργειες, για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στο πλαίσιο της με κωδικό 14.6i.27.7-8.2 και Α/Α ΟΠΣ 2240 Πρόσκλησης.

Κατόπιν αυτού σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για να λάβει την απόφαση απόσυρσης και ένταξης της νέας αίτησης χρηματοδότησης της Πράξης αυτής από τον Φορέα Υλοποίησης (Δήμο Ήλιδας) για την ένταξη του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΠΕ Ηλείας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ, της με κωδικό 14.6i.27.7-8.2 και Α/Α ΟΠΣ 2240 Πρόσκλησης χρηματοδότησης».

 Στον Υπουργό

Χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας μετέβη στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο για την εξέλιξη και την πορεία υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας» και ύστερα από την συνάντησή τους ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χριστοδουλόπουλο πως αναμένεται έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για την υλοποίηση του προαναφερθέντος έργου ΣΔΙΤ, που θα αποτελέσει την οριστική και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων του Ν. Ηλείας, με την παρουσία του Προέδρου ΦΟΔΣΑ Ηλείας αλλά και του Προσωρινού Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης  του έργου ΣΔΙΤ.

Όλη η επικαιρότητα