Categories: Υγεία

Πες αντίο στο hangover: Ένα νέο χάπι σε «ξεμεθάει» σε χρόνο μηδέν

Share

Φαντάσου το εξής: Είναι Σάββατο πρωί και το φως τρυπώνει μέσα από το παντζούρι, που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μένεις, αρνείται να αντικαταστήσει. Το κεφάλι σου πονάει και στο κομοδίνο σου, παραμένει ένα μισοτελειωμένο ποτήρι νερό, σε θερμοκρασία δωματίου. Το δωμάτιο μυρίζει αμυδρά ιδρώτα, αλκοόλ και ίσως τα υπολείμματα της χθεσινής βραδινής πίτσας. Νομίζεις ότι μπορεί να πεθάνεις.

Λίγο-πολύ, έχουμε όλοι βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ακινητοποιημένοι στο κρεβάτι, να ευχόμαστε να υπήρχε ένα μαγικό χάπι που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει όλα αυτά τα συμπτώματα του hangover. Αλλά τώρα, χάρη στην επιστήμη, αυτό το μέχρι χθες άπιαστο όνειρο, γίνεται πραγματικότητα. Ένα ολοκαίνουριο χάπι με το όνομα Myrkl, σχεδιασμένο για την πρόληψη του hangover, βρίσκεται πια στην κυκλοφορία.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το χάπι για το hangover

Το χάπι πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 1 ώρα πριν την κατανάλωση αλκοόλ και λειτουργεί για έως και 12 ώρες, μειώνοντας τα συμπτώματα του hangover διασπώντας το αλκοόλ στο έντερο πριν φτάσει στο συκώτι. Σύμφωνα με την εταιρεία πίσω από την επιστήμη, τα βακτήρια Myrkl – μαζί με το αμινοξύ L-Cysteine ​​και τη βιταμίνη B12 – ενεργοποιούνται στη συνέχεια στο έντερο.

Όταν καταναλώνουμε ένα αλκοολούχο ποτό, το αλκοόλ διασπάται σε νερό και CO2. Μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα οξικού οξέος -που σε κάνει να νιώθεις ναυτία, μετά από μια νύχτα που το αλκοόλ ρέει- παράγεται από το συκώτι.

Σχεδιασμένο το 1990 από τον επιστήμονα Johan de Faire, φέρεται να έχει «τελειοποιηθεί για πάνω από 30 χρόνια έρευνας και σχεδιασμού» και ανεξάρτητες κλινικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ισχυρό είναι το νέο προϊόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του Myrkl, το χάπι του hangover, μπορεί μέσα σε 1 ώρα να διασπάσει έως και το 70% του αλκοόλ που έχει καταναλωθεί. Επίσης βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας με το συμπλήρωμα Β12.

Και δηλαδή πόσο μπορώ να πιώ;

Ο Håkan Magnusson, Διευθύνων Σύμβουλος του Myrkl, σημείωσε ότι το χάπι για το hangover «δεν έχει σχεδιαστεί ως δικαιολογία για να πιείτε πέρα ​​από τις οδηγίες του NHS».

Η υγειονομική υπηρεσία συνιστά επί του παρόντος σε άνδρες και γυναίκες να μην πίνουν περισσότερες από 14 μονάδες (έξι μπίρες μέσης περιεκτικότητας αλκοόλ ή 10 μικρά ποτήρια κρασί χαμηλότερης περιεκτικότητας) την εβδομάδα σε τακτική βάση. Το NHS προτείνει επίσης η κατανάλωση αλκοόλ να κατανέμεται σε τρεις ή περισσότερες ημέρες, για όσου πίνουν έως και 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα.

Όπως σημείωσε ο Magnusson:

«Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, είναι ένα τεράστιο μέρος της βρετανικής κουλτούρας, με την πλειοψηφία των Βρετανών να βγαίνουν έξω κάθε εβδομάδα για να απολαύσουν μερικά ποτά μαζί. Σκοπός του Myrkl είναι επομένως να βοηθήσει όλους αυτούς που βγαίνουν για ένα χαλαρό ποτό, να ξυπνήσουν νιώθοντας καλύτερα την επόμενη μέρα. Είτε πρόκειται για πολυάσχολους επαγγελματίες, είτε για νέους γονείς ή για όλους όσους έχουν ενεργή κοινωνική ζωή».

Ο Magnusson σημειώνει επίσης: «Το χάπι για το hangover δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας αλκοόλ, η οποία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιορίζεται σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες».

Που μπορείς να το βρεις;

Προς το παρόν το Myrkl, διατίθεται μόνο οnline (έχει ήδη ξεπουλήσει) και δεν είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία. Παραγγελίες μπορούν να πραγματοποιήσουν όσοι βρίσκονται σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία. Ελπίζουμε και σε Ελλάδα σύντομα!

Πηγή: ladylike.gr