Αθλητισμός Ηλεία

«Πέταξε» στην κορυφή της Ευρώπης ο Δημήτρης Ρογγίτης από την Ανδραβίδα!

Διεθνής διάκριση για τον 18χρονο Δημήτρη Ρογγίτη από την Ανδραβίδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό ζωγραφικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Το σχέδιο με το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό

Ο Δημήτρης κατάφερε και έφερε το μετάλλιο στην Ηλεία κερδίζοντας την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου με ένα έργο του εμπνευσμένο από την παρουσία και την αθλητική προσωπικότητα της Κατερίνας Στεφανίδη, στο πλαίσιο της θεματικής περιοχής του γυναικείου αθλητισμού.

Ο Δημήτρης Ρογγίτης ήταν ο μόνος ‘Έλληνας που προκρίθηκε στην κορυφαία πεντάδα και επιλέχτηκε από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, ανάμεσα σε δεκάδες έργα της Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και ο ίδιος φιλοδοξεί να καταφέρει την επόμενη φορά να φέρει την χρυσή πρωτιά στον τόπο μας.

Τι ανέφερε ο ίδιος

Ο νεαρός, που έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό, με ανάρτησή του στο facebook, ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν, αλλά δεν κρύβει και την πικρία του για τους αθέμιτους τρόπους των διαγωνιζομένων για να κερδίσουν. Αναλυτικά αναφέρει: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη υποστήριξη που μου δείξατε!! Τελικά κατατάχθηκα δεύτερος ανάμεσα σε όλα αυτά τα υπέροχα έργα και είμαι πολύ ικανοποιημένος!!

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να κρύψω ότι κάποιοι διαγωνιζόμενοι προχώρησαν σε αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουν και από την πλευρά της, η ομοσπονδία δεν έπραξε κατάλληλα. Συνεχίζουμε λοιπόν, με νέους στόχους και φιλοδοξίες για την καινούργια χρονιά!!».

Ο Δημήτρης Ρογγίτης, εκτός από το ταλέντο που έχει στην ζωγραφική είναι και ο ίδιος αθλητής στίβου, ενώ  πλέον είναι φοιτητής του Τμήματος Χρηματοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Όλη η επικαιρότητα